|
godne polecenia |
| Autor |
Wiadomość |
AllmanBB
Niemowa

|
Wysłany: Pią Gru 21, 2007 9:24 am
|
|
|
| Tak, masz rację. To była "literówka-cyfrówka" z mojej strony. 886m jak nic. |
|
|
|
 |
MonikArek
Niemowa

|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 5:32 pm
|
|
|
Skoro juz tak wszyscy polacaja co warto zobaczyc to ja proponuje miejscowosc Rhayader wioska z V wieku.jezeli lubicie jazde na rowerach to jest to super miejsce na taki wypad.na miejsu mozna wypozyczyc rowery na caly dzien za 15£ niedaleko Rhayader jest wioska Elan Village gdzie jest pierwszy z pieciu rezerwatow wodnych,mozna je obiechac samochodem ale rowniez rowerem po scieszkach rowerowych.widoki zapieraja dech w piersi naprawde.
Kolejne miejsce to Snowdonia ,gory nie sa wysokie ale masywne.niedaleko znajduje sie kopalnia slynnego walijskiego lupka,cos niesamowitego.na snowdon mozna wejsc lub wiechac kolejka spalinowa(cena na kolejke jest zmienna i zalezy od sezonu) Jezeli lubicie zamki to niedaleko od snowdonu jest Caernarfon gdzie znajduje sie najwiekszy zamek w walii.
Polecam wybrac sie autem bo jest duzo ciekawych miejsc po drodze gdzie nie mozna dojechac autobusem lub pociagiem.
Plaze hmmm od Swansea az do Barry Island sa cudowne,ale jak dla mnie to najpiekniejsza jest Plaza Ogmore by Sea.
Przeczytalam kiedys w gazecie brytyjskiej na temat 10 najpiekniejszych plaz na swiecie i jedna z nich byla Oxwich Bay za Swansea.Pojechalam tam no i co????rozczarowanie totalne,jedyne co jest fajne na tej plazy to ciagnace sie przez kilka kilometrow wydmy.
Milego zwiedzania zycze. |
|
|
|
 |
Asia
Gaduła

|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 4:21 pm
|
|
|
| MonikArek napisał/a: |
Rhayader jest wioska Elan Village gdzie jest pierwszy z pieciu rezerwatow wodnych,mozna je obiechac samochodem ale rowniez rowerem po scieszkach rowerowych.widoki zapieraja dech w piersi naprawde |
Dolina Elan jest faktycznie fantastyczna
A z plaz najbardziej lubie Rhossili na Gower. |
|
|
|
 |
xblock
Rozkręca się

|
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 1:43 pm
|
|
|
| Zoltar napisał/a: | | xblock napisał/a: | | Ja mieszkam w sumie niedaleko H'West i przyznam ze ta okolica jest przepiekna. Sa tutaj plaze na ktore potrafie chodzic po kilka razy i odkrywac nowe zakamarki. Mieszkam w Cardigan i jakies 15minut ode mnie na polnoc jest swojsko brzmiaca wioska MWNT:) Pierwszy raz bylem tam ponad pol roku temu a od tego czasu odwiedzam to miejsce regularnie ale ostatni raz odkrylem ciekawe zejscie nad morze. Przepiekna sprawa: przy slonecznym dniu lazur do tego folki i przy malym szczesciu delfiny. Klify tutaj sa przepiekne. Wogole to miejsce jest idealne dla romantykow. Maly kosciolek na dole, mozna (a nawet trzeba) wejsc na niewielka gorke i popatrzec naokolo. Ciezko ujac to piekno w slowach dlatego jak ktos chcetny moge podeslac zdjecia albo umiescic je gdzies tutaj na forum jak sie da:) W kazdym razie polecam to miejsce i wiele w poblizu takich jak Tresaith, Llangrannog, Aberporth. Przy slonecznej pogodzie - raj! |
Niedaleko Haver, to taki żart tak? Z Cardigan to jednak kawałek drogi. |
To jest niecałe 30 mil ktore piekna drogą przez park krajobrazowy robi sie w 50minut. To blisko w porownaniu do północnej Walii gdzie wczoraj byłem:) |
_________________ Veni Vidi Vici a teraz chce wracac!!! |
|
|
|
 |
|
|