|
Ciąża w UK |
| Autor |
Wiadomość |
Sheily
Niemowa

|
Wysłany: Czw Lut 21, 2008 10:46 pm
|
|
|
hej:)
Ja bym chciała uzyskac informacje na temat tego urlopu.
Ja pracuje od miesiaca a jestem w ciazy w 12 tygodniu...
niedawno własciwie tutaj przyjechałam no i kiepsko u mnie z angielskim.
pracuje przez agencje... ale teraz jak sie dowiedzieli ze ejstem w ciazy to coraz rzadziej mnie biora do pracy... ja pracuje w fabryce... i podobno nie moge pracowac nocek . Ja sie staram teraz o dniowki ale nie wiem jak to bedzie.
wogoole to naleza mi siejakies dotacje w czasie ciazy oprocz tych bonow?
Ja wczoraj byłam u lekarza i tez sie zdziwiłam ze mnie nie zbadał ale juz jestem zapisana na wizyte z ta opiekunka i z tego co zrozumiałam ona przyjedzie do mnie wiec nie bede musiała nigdzie chodzic.
I czekam na skierowanie na usg , ma ma przyjsc poczta.
Ja jeszcze nie ma IN. ale w pracy załozyli mi jakby taki tymczasowy i normlanie na niego odkładaja. Ja juz sie umowiłam na wizyte w sprawie NI ale nie wiem czy w takim razaie za usg bede musiała płacic? Bo jeszcze nie mam.
Ja mam 19 lat i jedni mi mowia ze jak mam ponizej 26 lat to nic m i nie przysługuje a inni ze jak mam ponizej ale mam dziecko ( jeszcze nie mam ale bede miała znaczy sie) to sie wszystko normlanie nalezy....
byłambym bradzo wdzieczna za pomoc w uzyskaniu info. moje gg:4857013
i poczta:sheily@interia.eu
Z góry dzieki pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
Pisia
Rozkręca się

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 9:02 am
|
|
|
| jestes prawdziwa czy troll???????? |
|
|
|
 |
Ewa
Stały bywalec

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 3:48 pm
|
|
|
| USG ciazowe nie jest platne. Na wizyty poloznej najlepiej poprosic o tlumacza, zalatwia sie to w swojej przychodni. O pozostale sprawy zwiazane z praca, tym, co przysluguje a co nie najlepiej dowiedziec sie w CAB, i tez isc tam z tlumaczem lub kims znajomym, kto dobrze zna jezyk. Sa rozne przepisy, ja ich nie znam. |
|
|
|
 |
Sheily
Niemowa

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 9:09 pm
|
|
|
| Pisia napisał/a: | | jestes prawdziwa czy troll???????? |
to do mnie?=/
Ewa dzięki za informacje:) |
|
|
|
 |
Pisia
Rozkręca się

|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 9:42 pm
|
|
|
do Ciebie,nie chce atakowac ale:
zastanawia mnie jak mozna przyjechac do obcego kraju,w ciazy(!!!) i wczesniej nie "zasiegnac jezyka" jak tam jest z opieka w trakcie ciazy,oplatami itd |
|
|
|
 |
joker
Niemowa kingpin

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 2:46 pm
|
|
|
witam.Czy mogłabym dostać na e-maila seneka777@o2.pl kontakt do autorki artykułu Ewy? z gory dzieki.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ewa
Stały bywalec

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 3:46 pm
|
|
|
| Dosc czesto dostaje wiadomosci z pytaniami dotyczacymi szczegolow zwiazanych z wyplacaniem pensji w czasie urlopu macierzynskiego, bardzo czesto od osob pracujacych dla agencji. Nie znam dokladnych zasad zwiazanych z takim rodzajem pracy. Znalazlam strone, na ktorej jest bardzo duzo informacji na ten temat - sama z niej kiedys korzystalam. Mozna znalezc tam telefon kontaktowy i dzwonic do nich, z tego co pamietam, byli bardzo pomocni. Ta strona to www.acas.co.uk Po lewej stronie jest link "Rights at work", po rozszerzeniu pojawia sie kolejny "Parents at work". Na pierwszy rzut oka na strone widze, ze chyba maja troche przestarzale info na temat dlugosci SML - 26 tygodni, teraz jest wiecej chyba o 12 tygodni, ale mysle ze wszystkiego mozna sie dowiedziec telefonicznie. |
|
|
|
 |
mada
Niemowa

Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 1 Skąd: ...pozostałe miasta... (Irlandia Północna)
|
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 10:14 am
|
|
|
| ewo, podaj proszę adres mailowy. Mój: hajma@o2.pl |
_________________ mg |
|
|
|
 |
|