Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 8:51 pm dobry przewodnik po Szkocji?
mam pytanie zna ktoś może jakiś dobry przewodnik (interesuje mnie Szkocja), który zawierałby wszystkie najważniejsze informacje typu najsłynniejsze zabytki, godziny otwarcia, ceny, dojazd? interesują mnie w szczególności dojazdy pksami :-? sprawa wygląda tak, że jadę tam po raz pierwszy i będąc jeszcze w Polsce chciałabym wiedzieć co mogę zwiedzić, a jakos do tej pory nawet dobrego portalu internetowego nie znalazlam :neutral: oglądałam już kilka przewodników, jednak jakoś żaden specjalnie mnie nie urzekł
apropo tych pksów: znacie może jakąś stronę internetową, gdzie mogłabym poszukać połączeń z mojego miasteczka?
dzięki z góry za odp
P.S. a może sami doradźcie jakieś zabytki/miejsce warte zwiedzenia niedaleko Galashiels?
Ostatnio zmieniony przez Martu? Nie Kwi 01, 2007 9:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
uuuu. Muszę powiedzieć, że to trochę komplikuje sprawę. Ale może uda Ci się dorwać jakiś PiKejPi Intercity .
A mówiąc serio to może po prostu przewodnik Pascala? Wiem że to komercha itd, ale pół świata ich używa i jakoś docierają do celu. Może coś w tym jest. Od razu zaznaczam, że sam nigdy nie używałem - zawsze idę na żywioł .
ehh, to żeś mnie nie pocieszył niestety pozostają mi jedynie pksy, bo młoda jestem i samochodu nie wynajmę ani nic w tym stylu
dokładnie to jadę do siostry, która mówiła mi, że te jej miasteczko ma strasznie dużo połączeń pksami, ale czy ja wiem czy nie przesadziła?
Pascala też oglądałam, ale jakiś zachwycający nie jest, bodajże podstawowych informacji mi w nim brakowało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum