|
Wybory w cardiff - kto chetny |
| Autor |
Wiadomość |
Dawid

Wiek: 28 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 453 Piwa: 3/2 Skąd: Cardiff (Walia)
|
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 409 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 12:55 am
|
|
|
| ja moge -mam zawsze offa w niedziele |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Dawid

|
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 9:58 pm
|
|
|
Po dzisiejszej rozmowie z prezesem DP -Mirkiem i z Adamem od studentów zaczynam mieć pewne obawy co do kwestii organizacyjnej...
Otóż Mirek powiedział mi przez telefon, że jak kogoś znam to żebym przyprowadził kogoś do komisji i wydawał mi się nie całkiem zorientowany, że już jest komplet osób...
Zaraz potem widziałem, się z Adamem, który powiedział mi że wszystkim zajmuje się Mirek...
Kto nad tym wszystkim panuje...? ...Czy wiecie coś na ten temat...? |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 10:33 pm
|
|
|
| lukas napisał/a: |
Kto nad tym wszystkim panuje...? |
Ja najpierw rozmawiałam z p. Mirkiem, który twierdził, że wszystko wie Adam, potem widziałam się z Adamem, który twierdzi...
Mirek sugeruje spotkanie zainteresowanych w DP w sobotę o 19. Adam raczej będzie, ja też.
--
Renya |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 11:11 pm
|
|
|
| Renya napisał/a: | | spotkanie zainteresowanych w DP w sobotę o 19 |
Pracuję do 20:00, więc dotrę do was ok. 20:20 |
|
|
|
 |
Dawid

|
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 2:59 pm
|
|
|
Hejka! -to może być całkiem pracowita niedziela... -obstawiam, że może nas odwiedzić nawet kilka tysięcy osób...
Około 68 tys. Polaków zarejestrowało się w komisjach wyborczych
68,3 tys. Polaków zarejestrowało się do udziału w niedzielnych wyborach w 23 obwodach w Wielkiej Brytanii i Republice Irlandii. Termin rejestracji upłynął we wtorek o północy czasu lokalnego. W obu krajach stosowany jest wspólny system rejestracji.
- Dynamika rejestracji znacznie przyspieszyła w końcówce. W poniedziałek rano mieliśmy 47 tysięcy, gdy kończyliśmy pracę liczba zarejestrowanych przekroczyła 60 tysięcy, a w godzinach nocnych doszło kolejne 6 tysięcy - powiedział konsul generalny RP w Londynie Janusz Wach.
-Jeśli weźmiemy pod uwagę, że w 2005 roku w wyborach parlamentarnych i prezydenckich (w polskich placówkach) w całym świecie do głosowania zapisało się ok. 40 tys. wyborców, z czego faktycznie głosowało ok. 37 tys., a tym razem ponad 40 tys. mamy w Anglii i Walii, to jest to wynik imponujący. W zestawieniu z kilkusettysięczną rzeszą imigrantów w Wielkiej Brytanii, jest to jednak wynik skromny - dodał konsul.
R E K L A M A czytaj dalej
Listy wyborców będą obecnie drukowane i wręczane protokolarnie poszczególnym komisjom w terminie określonym przez kalendarz wyborczy.
W samym Londynie do głosowania zapisało się ponad 20 tys. Polaków, z czego połowa w obwodowych komisjach w ambasadzie RP i konsulacie generalnym. Około 8 tys. zamierza głosować w Polskim Ośrodku Społeczno-Kulturalnym w zachodnim Londynie, a ponad 3 tys. w dzielnicy Balham w Klubie "Orła Białego" w południowej części brytyjskiej stolicy.
Konsulat generalny w Dublinie poinformował, że do udziału w wyborach zapisało się ok. 20 tys. Polaków, z czego około trzech czwartych w Dublinie i po około 2,5 tys. w nowo utworzonych obwodach do głosowania w Limerick (zachodnia Irlandia) oraz Cork (południowa).
W Wielkiej Brytanii, gdzie w poprzednich wyborach i referendum akcesyjnym głosowano tylko w Londynie i Edynburgu w siedzibach placówek dyplomatycznych i konsularnych, tym razem działa 20 obwodowych komisji wyborczych, z czego cztery w samym Londynie.
Dziesięć komisji utworzono w Anglii - w Southampton, Birmingham, Ipswich, Cambridge, Bristol, Bournemouth, Peterborough, Newcastle- upon-Tyne, Manchesterze, Hull. Trzy powstały w Szkocji - w Edynburgu, Glasgow, Inverness, i po jednym w północnoirlandzkim Belfaście, walijskim Cardiff, a także na wyspie Jersey.
W Manchesterze zamiar uczestnictwa w wyborach wyraziło ok. 4 tys. Polaków, w Birmingham ok. 3,3 tys., w Edynburgu ok. 3 tys.
W poprzednich wyborach sprzed dwóch lat w Anglii i Szkocji głosowało ok. 2,5-3 tys. Polaków, zaś w Dublinie ok. 2 tys. na ok. 37 tys. głosujących w świecie. Największą frekwencję odnotowano jak dotąd w W. Brytanii w referendum o przystąpieniu Polski do UE - przyszło na nie ponad 6 tys. ludzi.
http://wiadomosci.onet.pl...iadomosceu.html |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 1,48 sekundy. Zapytań do SQL: 15 | |
 |
|