Uruchomiliśmy nowy serwis - KLANY Teraz można zakładać swoje własne grupy, zarządzać forum, plikami i wiele więcej...
zaproś znajomych o podobnych zainteresowaniach. infolinia.org/klany
Wykonanie
Owoce mango obrać Przekroić na polówki, usunąć pestki.Miąższ zmiksować na piure.łyżkę cukru pudru wymieszać na gładko z sokiem cytrynowym, dodać do mango , dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do metalowej płaskiej miski . Truskawki umyć, oczyścić ,pokroić na małe kawałki ,również zmiksować na piure. Pozostały cukier puder utrzeć na gładko z rumem . wymieszać z truskawkami, a następnie przełożyć do drugiej metalowej miski.Piure truskawkowe oraz mango wstawić na co najmniej 5 godzin do zamrażalnika. Co 30 minut dokładnie wymieszać mikserem.Cztery pucharki wstawić na kilka minut do zamrażalnika.Do schłodzonych pucharków przełożyć warstwami sorbet z mango oraz truskawek.Gotowy deser udekorować listkami melisy cytrynowej. Smacznego.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum