Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Praca w Oxford
Autor Wiadomość
Sigil
Gość
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 12:52 am   Praca w Oxford

Witam,

Pomimo przeglądania stron z pracą podanych na http://oxford.infolinia.org chciałbym poznać opinie osób znajdujących się w Oxford czy warto obecnie wybierać się w te oklice.Mam zamiar udać się do Wlk.Brytanii z końcem stycznia/początkiem lutego.Czy to dobry okres na rynku pracy?Wyjeżdzam z dziewczyną.Ja mam doświadczenie w różnego typu usługach w Polsce(knajpki,hotele,sklepiki),dziewczyna jest po studiach.Nie ukrywam,że oklica Oxfordu przypadła mam do gustu i bardzo byśmy chcieli zaczepić się tam w pracy na kilka miesięcy.Będę wdzięczny za każde info.Pozdrawiam!

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Piwa: 3/6
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 10:39 am   

Hmmm temat pracy jest bardzo ciekawy Generalnie okres ktory wybrales jest zdecydowanie lepszy niz lipiec czy sierpien kiedy w agencjach brakuje nawet formularzy... Majac doswiadczenie w pracy w pubach itp powinienes bez wiekszych klopotow znalezc cos poprzez agencje. Generalnie w Oxfordzie sa dwa miejsca gdzie zatrudnia sie duze ilosci pracownikow i jest spora rotacja i tam tez powinienes sprobowac. Sa to fabryka BMW produkujaca Mini Morrisy oraz Unipart. Do Bmw przyjmuje Right4Staff i Manpower a do Unipartu Randstad. Plusem tych miejsc jest to ze nie wymagaja od ciebie od razu numeru National Insurance ani numeru konta bankowego(mozna podac numer konta kolegi albo placa czekiem). Przynajmniej tak bylo . Generalnie w barach restauracjach czy pubach tez mozna zaczac ale nie we wszystkich gdyz czasem wymagaja jedneo lub obu powyzszych numerkow. Podsumowujac jesli tu przyjedziesz to prace powinienes dostac w ciagu 2 tygodni(cokolwiek i dorywczo) ale badz przygotowany finansowo ze mozesz czekac dluzej na stala prace. Minusem Oxfordu sa wysokie w porownaniu z innymi miastami koszty zycia.
Powodzenia
Postaw piwo autorowi tego posta

Rudzia
Gość
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 12:34 pm   

Moja kolezanaka przyjechala w lipcu i bylo tak jak mowisz. Nawet formularza jej nie chcieli dac. W koncu jakims cudem zalapala sie z ogloszenia na stronie jobcenter do kuchni na zmywak. Po dwoch tygodniach miala dosyc i pojechala do domu... Nie pamietam nazwy restauracji ale nie dawala rady bo tyle jej dali do roboty :/ Zdecydowanie na wakacje lepiej nie przyjezdzac chyba ze do pewnej roboty.

Sigil
Gość
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 2:30 pm   

Dzięki za odpowiedzi.To dobrze,że potwierdzacie moje przypuszczenia co do czasu wyjazdu.Mam jeszcze jedno pytanie i prośbę.Macie może namiary na jakieś mieszkanie,potrzebujemy pokoju dla pary,powiedzmy do 100 funtów na tydziń.Jeśli macie jakieś info będę wdzięczny.Szukam na stronach lokalnych,ale zawsze z pierwszej ręki od rodaka będzie milej:)Pozdrawiam.

lainer
Niemowa

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 3:20 pm   

witam,

mieszkam w UK juz prawie połtora roku, pracowałem juz w kilku miejscach ale w sumie cały czas dla tej samej agencji. chciałbym zmienic prace poniewaz nie jestem zadowolony z obecnej (kiepskie pieniadze i niezanosi się an poprawe, wszystko idzie na zycie). Poważnie myśle o BMW, byłem w MANPOWER ale nic konkretnego mi nie powiedzieli tylko jakis numer telefonu dali żeby zadzwonic. We wcześniejszych postach widziałem jeszcze nazwy dwóch agencji ale nie moge znalesc nigdzie adresów w Oxfordzie. jesli ktos wie gdzie one sie znajduja, byl bym bardzo wdzieczny za info. jesli ktos tam pracuje chetnie tez sie dowiem jak tam jest, warunki pracy, wynagrodzenie, cokolwiek.

pozdrawiam Oxford

kiju
Rozkręca się

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 6:42 pm   

lainer
przyznaj sie wszedles na to forum po wiadomosci z gg??
strasznie stary temat odswiezyles , ja niestety nie moge pomoc bo ani nie wiem gdzie jest chodz jedna agencja ,ani tez jak jest w tym bmw
no ludzie obudzcie sie pomozcie koledze kulturalny bo nie zasmieca forum wszedl na wlasciwy temat
pzdr

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Piwa: 3/6
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 4:39 am   

rozumiem ze chcialbys na linie. ta druga agencja to right4staff. We wszystkich jest podobnie dzwonisz i potem umawiaja cie na test - jak roumiesz polecenia to bez problemu zdasz pisemny, na manualym wazne jest zeby robic po kolei to co mowia, skalada sie wedlug instrukcji kostke bezpiecznikowa. dasz rade. po testach mowia ci kiedy bedzie induction czyli oprowadzaja po fabryce. potem czekasz juz na telefon (lub lepiej co jakis czas sam dzwonisz i sie pyasz) ze cie potrzebuja. od kiedy pracuje byly zmiany i chyba obecnie jest dodatkowo jakies szkolenie ogolne z obslugi gun'ów itp...
reszta jest cierpieniem :D
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
---------------------------------------------------------------------= Edmund Burke =-----------

Cembryk 
Rozkręca się

Wysłany: Sro Maj 30, 2007 3:00 pm   

A jak ci się nie uda w Mini to możesz spróbować do Hondy w Swindon.
Praca na linii montażowej samochodów jest taka jak w filmie Chaplina "Współczesne czasy" :neutral: :-? :rotfl:

Odpowiedz do tematu