|
polski dyplom a UK |
| Autor |
Wiadomość |
Renya

|
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 12:15 pm polski dyplom a UK
|
|
|
Czy ktos probowal juz nostryfikowac tu swoj polski dyplom? Mnie pewien czlowiek zwiazany z edukacja poradzil przetlumaczenie dyplomu, udanie sie na uniwerek, zeby dowiedziec sie, ile lat/miesiecy nauki zostalo mi, zeby miec porownywalne wyksztalcenie angielskie. A potem juz tylko kariera w szkolnictwie Tylko nie wiem, czy rzeczywiscie to takie proste.
--
Renya |
|
|
|
 |
KEj
Zaawansowany forumowicz

Wiek: 27 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 160 Skąd: Cardiff - Splott
|
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 6:24 pm Re: polski dyplom a UK
|
|
|
| Renya napisał/a: | Czy ktos probowal juz nostryfikowac tu swoj polski dyplom? Mnie pewien czlowiek zwiazany z edukacja poradzil przetlumaczenie dyplomu, udanie sie na uniwerek, zeby dowiedziec sie, ile lat/miesiecy nauki zostalo mi, zeby miec porownywalne wyksztalcenie angielskie. A potem juz tylko kariera w szkolnictwie Tylko nie wiem, czy rzeczywiscie to takie proste.
--
Renya |
ja mam dyplom z polski kopie angielska i jest on uznawany m.in. na mojej obecnej uczelni (wyrobilam sobie go od razu wraz z oryginalem na uczelni). Gdzies czytalam artykul na temat jak sa przetlumaczane stopnie (chyba na onecie):
Uniwersytet:
licencjat=national diploma
magister=bachelor
Politechnika:
inzynier=bachelor of science
magister=master |
_________________ Gud morning, zis is jor kaptin spiking. ?i hef som problems ?if a?er motor, so? plis zis pipul, hu ken s?im plis d?amp intu ze ?oter. Zis pipul hu ken not s?im, s?kju for jor atenszon. |
|
|
|
 |
Kapczanek
Rozkręca się

|
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 7:26 pm
|
|
|
| ja nie mialem w Polsce zadnego dyplomu, bylem po 3 roku, uczelnia mnie wyslala i wskoczylem na 3 i jednoczesnie ostatni rok bachelora. Potem rok na praktykach i master. Nie wiem jak to jest z polskimi dyplomami. |
_________________ i dipped my thing in u, in a trunk of ur car under the Golden Gate Bridge in San Francisco... |
|
|
|
 |
costamaya
Gość
|
|
|
|
 |
Sylwia
Niemowa

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 3:25 pm naric
|
|
|
| też słyszałam o NARIC ale wcześniej znalazłam na necie namiary na GTCE - organizację przyznającą numery QTS jako uznanie twoich kwalifikacji. dotyczy to tylko państw będących w UE. teraz czekam na rozpatrzenie, które jest darmowe, albo nie doczytałam. trwa to 4 m-ce. jak przeczytałam o NARIC to zaczęłam się zastanawiać czy w dobre miejsce te dyplomy wysłałam. |
|
|
|
 |
|
|