logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
polski dyplom a UK
Autor Wiadomość
Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 12:15 pm   polski dyplom a UK

Czy ktos probowal juz nostryfikowac tu swoj polski dyplom? Mnie pewien czlowiek zwiazany z edukacja poradzil przetlumaczenie dyplomu, udanie sie na uniwerek, zeby dowiedziec sie, ile lat/miesiecy nauki zostalo mi, zeby miec porownywalne wyksztalcenie angielskie. A potem juz tylko kariera w szkolnictwie :) Tylko nie wiem, czy rzeczywiscie to takie proste.

--
Renya
Postaw piwo autorowi tego posta

KEj 
Zaawansowany forumowicz

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 6:24 pm   Re: polski dyplom a UK

Renya napisał/a:
Czy ktos probowal juz nostryfikowac tu swoj polski dyplom? Mnie pewien czlowiek zwiazany z edukacja poradzil przetlumaczenie dyplomu, udanie sie na uniwerek, zeby dowiedziec sie, ile lat/miesiecy nauki zostalo mi, zeby miec porownywalne wyksztalcenie angielskie. A potem juz tylko kariera w szkolnictwie :) Tylko nie wiem, czy rzeczywiscie to takie proste.

--
Renya

ja mam dyplom z polski kopie angielska i jest on uznawany m.in. na mojej obecnej uczelni (wyrobilam sobie go od razu wraz z oryginalem na uczelni). Gdzies czytalam artykul na temat jak sa przetlumaczane stopnie (chyba na onecie):

Uniwersytet:
licencjat=national diploma
magister=bachelor

Politechnika:
inzynier=bachelor of science
magister=master

Kapczanek 
Rozkręca się

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 7:26 pm   

ja nie mialem w Polsce zadnego dyplomu, bylem po 3 roku, uczelnia mnie wyslala i wskoczylem na 3 i jednoczesnie ostatni rok bachelora. Potem rok na praktykach i master. Nie wiem jak to jest z polskimi dyplomami.

costamaya
Gość
Wysłany: Czw Mar 08, 2007 10:49 am   

Naric Uk to odpowiednik polskiego BUWIM
Jest to instytucja ktora nostryfikuje dyplomy itp.

http://www.naric.org.uk/i...ation%20Service

Sylwia 
Niemowa

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 3:25 pm   naric

też słyszałam o NARIC ale wcześniej znalazłam na necie namiary na GTCE - organizację przyznającą numery QTS jako uznanie twoich kwalifikacji. dotyczy to tylko państw będących w UE. teraz czekam na rozpatrzenie, które jest darmowe, albo nie doczytałam. trwa to 4 m-ce. jak przeczytałam o NARIC to zaczęłam się zastanawiać czy w dobre miejsce te dyplomy wysłałam.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu