Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Morderstwo na Hollow Way
Autor Wiadomość
Seiken 

Piwa: 3/4
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 3:47 pm   Morderstwo na Hollow Way

Szczerze mowiac to osobiscie odbieram Oxford jako miasto spokojne i bezpieczne - troche studentow co to lubia poszalec i tyle. Co prawda okazjonalnie widac roznego rodzaju cwaniaczkow ale osobiscie nie mialem zadnych nieprzyjemnych starc.
Jednak takie zdarzenia jak to z H W daja mi do myslenia. Moze zyje w nieswiadomosci i dookola leje sie krew? Moze to dlatego ze nie chodze czesto po miescie w nocy? Nie wiem.
Moze ktos mial jakies doswiadczenia - oby nie.
Chetnie poznam wasze zdanie.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
---------------------------------------------------------------------= Edmund Burke =-----------
Postaw piwo autorowi tego posta

Emigrantka 
Niemowa

Wysłany: Nie Mar 30, 2008 2:44 pm   

Miasto jak inne są tu pewnie dzielnic gdzie lepiej nie iść ale ja pamiętam jedno zdarzenie w samym centrum jakiś rok z kawałkiem moja znajoma była akurat w centrum chyba w primarku jak zrobiło się głośno bo ktoś zgwałcił małą dziewczynkę w toalecie w West Gate . Ale też uważam że to spokojne miasto bo znajomi z innych miast i to nie tylko najwiekszych czasami mówią że jak jest piątek sobota i nikt nie zostanie zabity przy jakiejś dyskotece to cud. To miasto raczej takie nie jest a jedyne co mnie dziwiło w porównaniu do rodzinnego kraju to jak jeszcze nie miałam środku lokomocji i zdarzało się wracać nocami i czasami na skróty przez parki itp to mnóstwo dyskotekowych swieżo "zakochanych" par oddających się dogłębnemu poznaniu jakby nje mieli domów czy co.

kojak
Rozkręca się

Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 7:36 am   

tak mam male pytanko czy moze ktos powiedziec kogo zabili na hollow way bo jedni mowia ze polaka inni ze bouncer'a a jeszcze inni ze jakiegos przypadkowego goscia mozna prosic o male sprostowanie seiken pozdrawiam

katex 
Stały bywalec
Kate

Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 12:39 pm   :(

Ja tak trochę z innej beczki...
Tydzień temu byłam w Polsce. Spacerując wieczorkiem po wrocławskim rynku, strasznie się wkurzyłam. Grupka 5-6 młodych chłopaczków około 17-18 lat podbiegła do 2 par młodziutkich Japończyków ( 2 chłopców 2 dziewczyny ) i wciągu paru sekund pobili po twarzach tych 2 obcokrajowców i uciekli :/ Rasizm jak pełną parą kwitnie ehhh .... :((

A jeżeli chodzi o przypadki przemocy tu w Oxfordzie.... to około rok temu pamiętam że było głośnio na temat gwałtu jakieś młodej dziewczyny w biały dzień na Cowley ...

Seiken 

Piwa: 3/4
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 2:52 pm   

No jak widac wszedzie sa debile... jako ze tez jestem z Wroclawia to tym bardziej mnie to zlosci...
A a propos gwaltow to ostatnio w naszym hrabstwie napadnieto sexualnie faceta... 4 gosci "cos" mu zrobilo ale nie napisali dokladnie co...
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
---------------------------------------------------------------------= Edmund Burke =-----------

Odpowiedz do tematu