|
Morderstwo na Hollow Way |
| Autor |
Wiadomość |
Seiken

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 3:47 pm Morderstwo na Hollow Way
|
|
|
Szczerze mowiac to osobiscie odbieram Oxford jako miasto spokojne i bezpieczne - troche studentow co to lubia poszalec i tyle. Co prawda okazjonalnie widac roznego rodzaju cwaniaczkow ale osobiscie nie mialem zadnych nieprzyjemnych starc.
Jednak takie zdarzenia jak to z H W daja mi do myslenia. Moze zyje w nieswiadomosci i dookola leje sie krew? Moze to dlatego ze nie chodze czesto po miescie w nocy? Nie wiem.
Moze ktos mial jakies doswiadczenia - oby nie.
Chetnie poznam wasze zdanie. |
_________________ Oxford.infolinia.org |
Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org
|
|
 |
Emigrantka
Niemowa

|
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 2:44 pm
|
|
|
| Miasto jak inne są tu pewnie dzielnic gdzie lepiej nie iść ale ja pamiętam jedno zdarzenie w samym centrum jakiś rok z kawałkiem moja znajoma była akurat w centrum chyba w primarku jak zrobiło się głośno bo ktoś zgwałcił małą dziewczynkę w toalecie w West Gate . Ale też uważam że to spokojne miasto bo znajomi z innych miast i to nie tylko najwiekszych czasami mówią że jak jest piątek sobota i nikt nie zostanie zabity przy jakiejś dyskotece to cud. To miasto raczej takie nie jest a jedyne co mnie dziwiło w porównaniu do rodzinnego kraju to jak jeszcze nie miałam środku lokomocji i zdarzało się wracać nocami i czasami na skróty przez parki itp to mnóstwo dyskotekowych swieżo "zakochanych" par oddających się dogłębnemu poznaniu jakby nje mieli domów czy co. |
|
|
|
 |
kojak
Rozkręca się

|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 7:36 am
|
|
|
| tak mam male pytanko czy moze ktos powiedziec kogo zabili na hollow way bo jedni mowia ze polaka inni ze bouncer'a a jeszcze inni ze jakiegos przypadkowego goscia mozna prosic o male sprostowanie seiken pozdrawiam |
_________________ The Future is in the Music |
|
|
|
 |
katex
Stały bywalec Kate

Wiek: 25 Dołączyła: 09 Lis 2007 Posty: 99 Otrzymał 16 piw(a) Skąd: Oxford (Anglia)
|
Wysłany: Nie Kwi 06, 2008 12:39 pm :(
|
|
|
Ja tak trochę z innej beczki...
Tydzień temu byłam w Polsce. Spacerując wieczorkiem po wrocławskim rynku, strasznie się wkurzyłam. Grupka 5-6 młodych chłopaczków około 17-18 lat podbiegła do 2 par młodziutkich Japończyków ( 2 chłopców 2 dziewczyny ) i wciągu paru sekund pobili po twarzach tych 2 obcokrajowców i uciekli Rasizm jak pełną parą kwitnie ehhh ....
A jeżeli chodzi o przypadki przemocy tu w Oxfordzie.... to około rok temu pamiętam że było głośnio na temat gwałtu jakieś młodej dziewczyny w biały dzień na Cowley ... |
|
|
|
 |
Seiken

|
|
|
|
 |
|
|