logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
logo
Autor Wiadomość
Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 4:23 pm   logo

logo

logo-stowarzyszenie.jpg
Plik ściągnięto 133 raz(y) 28,05 KB

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org
Postaw piwo autorowi tego posta

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 6:49 pm   

he, he -szkoda, że mnie nie było na tym spotkaniu, bo widzę że nieźle was poniosło... :Scared:

Z połowa tych państw na mapie nie jest w Unii Europejskiej -więc to tło IMO raczej "ryzykowne politycznie"... :lolek3:

Putin dostałby sraczki jakby to zobaczył -zresztą w Brukseli pewnie podobnie... :okii:
A ze strony Ankary to już chyba czeka nas tylko Dżihad za odłączenie Stambułu od reszty Turcjii... :laugh:

Przepraszam -nie mam teraz czasu, bo muszę iść teraz na imprezę ale chyba jednak przydałaby się nam jakaś dyskusja o "zasięgu" naszej organizacji. No chyba, że wszyscy oprócz mnie mają niezbędną wiedzę i doświadczenia żeby zajmować się imigrantami spoza UE... :?: :?: :?:

werni 
vampire

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 7:36 pm   

jakos nie bardzo podchodzi mi te logo za duzo obcych symboli a nie widze naszego :(
www.polskieserce.pl

Dawid 

Wysłany: Czw Sie 09, 2007 7:57 pm   

no moze ponioslo mnie z ta mapa, robilem ja na szybko i dlatego

werni napisał/a:
jakos nie bardzo podchodzi mi te logo za duzo obcych symboli a nie widze naszego :(

tzn jaki symbol jest nasz, bo nie rozumiem

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

werni 
vampire

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 11:15 pm   logo..sciagniete z wikipedia.....

Logo to znak graficzny spełniający rolę marketingową a jednocześnie informacyjną, poprzez skrótowe, ale łatwo zauważalne i łatwo zapamiętywane przedstawienie symbolu firmy, instytucji, organizacji, lub też (np. flaga Unii Europejskiej) jakiejś idei, pomysłu, ale także mogące spełniać rolę jako charakterystyczne oznaczenie czegoś, czyli spełniające rolę znaku informacyjnego.

Głównym zadaniem logo jest wstępne nakierowanie osoby na symbolizowany podmiot poprzez:

przyciągnięcie uwagi oglądającego formą graficzną wyróżniającą to logo z otoczenia, a następnie
powiązanie emocjonalne danej osoby z symbolizowanym podmiotem poprzez formę graficzną odpowiadającą charakterem danemu podmiotowi.
Logo zawsze nawiązuje w jakiś sposób do przedstawianego tematu. Często konstruowane jest ze stylizowanych i pomysłowo zaaranżowanych pierwszych liter nazwy symbolizowanego podmiotu, lub też zawiera charakterystyczne dla danego podmiotu elementy graficzne. Może jednak symbolizować jakąś ideę jedynie swoim kształtem lub wywoływanym nastrojem (np. zawierać linie łagodne lub łamane, albo też zawierać kolorystykę jaskrawą lub stonowaną). Zawsze jednak powinno podkreślać i w skondensowany sposób podsumowywać wizerunek przedstawianego tematu. Powinno u odbiorcy wywoływać odpowiednie skojarzenia oraz nastrój, a jeśli to możliwe, motywować również do pożądanej reakcji.

Od strony formalnej logo powinno być schematycznym, ale starannie opracowanym rysunkiem, i może składać się

tylko z logotypu (stylizacji literowej)
tylko z elementu graficznego będącego symbolem
lub też zawierać połączenie obu tych rzeczy.
Logo ma być przede wszystkim czytelne i łatwo rozpoznawalne, i dlatego powinno mieć niezbyt skomplikowane kształty oraz niewielką liczbę kolorów. Oprócz wersji podstawowej logo powinno mieć również wersje: pionową (lub poziomą), konturową (obrysową), monochromatyczną (do druku półtonami jednej farby), oraz całotonalną (np. do druku farbą złotą w postaci apli).

W języku potocznym słowa logotyp i logo są błędnie traktowane jako synonimy. Termin logo jest nadrzędny wobec logotypu, aczkolwiek w konkretnym przypadku logo może się składać wyłącznie z logotypu.
www.polskieserce.pl

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 12:18 am   

Werni ma sporo racji ale ja na razie nie chce nawet tego oceniać ze strony graficznej bo strona merytoryczna zupełnie mi nie pasuje...

Inka 
Rozkręca się

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sob Sie 11, 2007 12:13 pm   

sorry... ale wszystko sie w tym logo 'gryzie'

jeśli Europa miałaby się znaleźć w logo to proponowalabym umieścić kontury całej Europy, a wschodną /albo centralną i wschodną :) /część bardziej zaznaczyć albo użyć innego koloru...

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Sob Sie 11, 2007 12:45 pm   

może coś takiego...? :laugh:

half swan-half dragon.gif
Plik ściągnięto 108 raz(y) 3,12 KB

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Nie Sie 26, 2007 3:03 pm   

Ma kto jakieś pomysły na to logo...? Mi niestety brakuje weny w tym temacie.

Zastanawiałem się co mogłoby być takim "czytelnym i łatwo rozpoznawalnym" symbolem naszego stowarzyszenia. Może BOCIAN... :?: :?: :?:

Polska jest europejską ostoją bociana białego. Co roku przylatuje do nas ok. 41 tysięcy par ze 160 tysięcy żyjących na świecie. Duża populacja występuje w Europie Środkowej i Wschodniej oraz na Bałkanach, na Kaukazie, w Azji Mniejszej i na Bliskim Wschodzie.

"...Wśród bardzo wielu ludów z różnych rejonów Europy bocian był uważany za ptaka przynoszącego szczęście, pomyślność w rodzinie, dobry urodzaj itp. Holenderska nazwa bociana – ooievaar – pochodzi od staroniemieckiego odobero – przynoszący szczęście (ode – szczęście, baren – dawać)..."

http://bocian.polska.pl/b...ii,id,87828.htm

Także muzułmanie mają do bociana wielki szacunek więc może nam to pomóc zatrzeć niekorzystne wrażenie w sytuacji współudziału przez Polskę w okupacji Iraku... W końcu jest tu sporo muzułmanów w różnych organizacjach...? :lolek2:

A może jakieś inne pomysły...??? :?: :?: :?:

werni 
vampire

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 9:56 am   

narazie niemam jak system mi sie posypal programy graficzne nie dzialaja ogolnie balagan mam na dysku ze nie moge nic znalesc i jeszcze net mi nie chodzi wrrrrr
zgroza
nic tylko samobojstwo przez porazenie pradem

mimo wszystko milego dnia
pozdro....
www.polskieserce.pl

Dawid 

Wysłany: Wto Paź 16, 2007 2:33 pm   

hej, nowe logo wyglada tak:

zostalo oficjalnie juz uzyte na ulotkach o wyborach, mam nadzieje ze sie podoba

Odpowiedz do tematu