|
A Ty! Czym dla Ciebie jest twoj kraj? |
| Autor |
Wiadomość |
many
Gaduła

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 11:31 pm A Ty! Czym dla Ciebie jest twoj kraj?
|
|
|
http://uk.youtube.com/watch?v=8cgt9gNYnK0
Nie znalazlem zadnej osoby z Polski opisujacej czym dla niej jest jej kraj. (Sam niestety sie nie odwaze). A ciekaw jestem co My mowimy kiedy ktos zapyta nas o Polske. |
_________________ wszedzie dobrze ale w domu najlepiej. |
|
|
|
 |
pat123
Nieśmiały

|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 11:47 pm
|
|
|
| nasz kraj jest esencja nas samych,jest tym czym my jestesmy,naszymi przyzwyczajeniami i mentalnoscia--niestety coraz mniej polakow stac na pobyt w swojej ojczyznie |
|
|
|
 |
silk
Nieśmiały eidetic image

|
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 2:32 am
|
|
|
| polska? poprzedni adres... |
|
|
|
 |
kronos

Wiek: 31 Dołączył: 14 Maj 2008 Posty: 16 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Exeter (Anglia)
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 8:57 am
|
|
|
Moja ojczyzna.
Moje dzieciństwo, znajomi, wspomnienia.
Dumny czy nie że jesteśmy polakami to każdego sprawa, lecz powiedzieć trzeba jestem Polakiem i nim zostanę.
Tego nic już nie zmieni, a czym jest kraj dla mnie to każdy chyba wie |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Elwira |
 |
abask
Niemowa

Wiek: 9 Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 7 Skąd: Derby (Anglia)
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 6:03 pm Re: A Ty! Czym dla Ciebie jest twoj kraj?
|
|
|
| many napisał/a: | http://uk.youtube.com/watch?v=8cgt9gNYnK0
Nie znalazlem zadnej osoby z Polski opisujacej czym dla niej jest jej kraj. (Sam niestety sie nie odwaze). A ciekaw jestem co My mowimy kiedy ktos zapyta nas o Polske. |
Polska, to dla mnie miejsce, w którym zostawiłam najpiękniejsze moje wspomnienia... To miejsce, gdzie czeka na mnie "MÓJ" dom... Moi przyjaciele i moi ( za to polscy) wrogowie... To miejsce, gdzie mimo wielu problemów, ludzie śmieją sie inaczej niż tutaj... tak zwyczajnie... Po Polsku... To miejsce, gdzie wkrótce powrócę:) Bo nic nie pachnie tak pieknie, jak polska maciejka... Nic nie smakuje tak, jak polski chleb...
|
|
|
|
 |
|
|