Wysłany: Czw Maj 06, 2010 2:20 pm zasiłki
Witam.Mam pytanie o transfer zasiłku dla bezrobotnego z polski szukającego pracy w UK.Moja koleżanka właśnie pojechała do Anglii w celu poszukiwania pracy,zabrała ze sobą druki z wojewódzkiego urzędu pracy z którymi miała się zgłosić w pośrednictwie pracy w mieście w którym przebywa. Zgłosiła się ,ale odmówiono jej zarejestrowania bo jak jej wytłumaczyła znajoma z którą była nie posiada NIN.Czy cały ten transfer to tylko takie gadanie,na zarejestrowanie się miała termin 7 dni ,skąd ma wziąć NIN zaraz po przyjeżdzie.
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 11:33 am
NIN mozna sobie zrobic w Urzedzie Pracy (Job Centre). Nie wiem dlaczego odmowiono jej rejestracji a nie poinformowano ze NIN mozna wyrobic sobie w tym samym miejscu ? Ja zglosilam sie tam po przyjezdzie do UK. Kazali mi wypelnic jakies druczki, potem oznajmili ze o terminie spotkania powiadomia listownie. Dostalam list, poszlam na spotkanie z paszportem i dowodem osobistym. Cala procedura trwala moze z 10 minut. Podali mi tymczasowy numer, a wlasciwy wyslali poczta w ciagu kilku dni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum