czy nalezy mi sie jakis zasilek? |
Autor |
Wiadomość |
kaczorek24  Niemowa
kaczucha24

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 1:12 pm czy nalezy mi sie jakis zasilek? |
|
|
witam, mieszkam w Walii prawie 2 lata, nie pracowalam jeszcze nigdzie poniewaz nie bylo takiej potrzeby. obecnie szukam pracy i chcialam sie dowiedzic czy nalezy mi sie jakikolwiek zasilek. mam NIN i jestem zarejestrowana u lekarza, nic pozatym. pracuje 2 godziny w tyg ale nie mam umowy. tylko sprzatam u starszej pani. chcialabym sie dowiedziec jakie dokumenty sa mi potrzebne i gdzie jeszcze moge sie zarejestrowac np home office jak zaczne prace z tego co wiem. dziekuje z gory i milego dnia zycze.pozdrawiam |
|
 |
|
 |
polpen  Ekspert w Infolinia.org

|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 3:58 pm Re: czy nalezy mi sie jakis zasilek? |
|
|
kaczorek24 napisał/a: |
witam, mieszkam w Walii prawie 2 lata, nie pracowalam jeszcze nigdzie poniewaz nie bylo takiej potrzeby. obecnie szukam pracy i chcialam sie dowiedzic czy nalezy mi sie jakikolwiek zasilek. mam NIN i jestem zarejestrowana u lekarza, nic pozatym. pracuje 2 godziny w tyg ale nie mam umowy. tylko sprzatam u starszej pani. chcialabym sie dowiedziec jakie dokumenty sa mi potrzebne i gdzie jeszcze moge sie zarejestrowac np home office jak zaczne prace z tego co wiem. dziekuje z gory i milego dnia zycze.pozdrawiam |
Witam,
Jezeli pracowalaby Pani pow. 16h tyg. to moglaby sie Pani starac o working tax credit.
W innym wypadku o jakiekolwiek zasilki bedzie sie Pani mogla starac po roku pracy od zarejestrowania w Home Office
Pozdrawiam
Pawel
Polpen
|
|
 |
|
 |
soleil Gość
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 5:46 pm |
|
|
polpen,
Witam serdecznie, mam takie pytanie :pracuje w Anglii od 2006r , obecnie przebywam na urlopie macierzynskim. Pobieramy z mezem child benefit i tax child benefit. Po urlopie nie chce wracac do pracy a zajac sie wychowaniem dziecka przynajmniej do ukonczenia przez niego 3 lat. Czy jesli zrezygnuje sama z pracy bedzie mi sie nalezalo jakies dodatkowe wsarcie finansowe? Czy jesli nie wyraze zgody na prace ponad 48h tygodniowo i pracodawca mnie zwolni bede w 'lepszej' sytuacji. Prosze mi doradzic jak to najlepiej rozwiazac i czy oczywiscie jako osoba bezrobotna wychowujaca dziecko moge liczyc na jakis dodatkowy zasilek? Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam. |
|
 |
|
 |
aga Gość
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 3:15 pm |
|
|
CZESC MAM PYTANIE !!!CZY PO 3LATACH I 5MIESIACACH PRACY NALEZY MI SIE BEZROBOCIE?JESLI JA SAMA ZREZYGNOWAŁAM Z PRACY;;;I CZY MOGE TEN ZASIŁEK POBIERAC W POLSCE,ZROBIC TZW TRANSFER(TO JEST TO CHYBA E303)DZIEKUJE I POZDRAWIAM |
|
 |
|
 |
AGA Gość
|
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 3:19 pm |
|
|
CZESC MAM PYTANIE CZY MOGE STARAC SIE O ZIŁEK NA BEZROBOCIU PO 3LATACH I 5 MIESIACACH W ANGLII? JESLI JA SAMA ZREZYGNOWAŁAM Z PRACY,ZROBIC TAK ZWANY TRANSFER DO POLSKI(TO JEST TO CHYBA E303)DZIEKUJE |
|
 |
|
 |
iwa Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 12:29 pm |
|
|
Witam
Obecnie pobieram job seeckers allowance
jestem w 13 tyg ciąży
mam pytanie : czy będzie mi się należał zasiłek macierzyński?
z góry dziękuję za odpowiedz. |
|
 |
|
 |
iwa Gość
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 11:10 am |
|
|
czy ktoś tu zagląda na to forum i udziela odpowiedzi??
pozdrawiam. |
|
 |
|
 |
|