|
temperatura |
| Autor |
Wiadomość |
justat
Nieśmiały

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 9:18 pm temperatura
|
|
|
Witam wszystkich.
Potrzebuje Waszych rad.
Jestem w 9tc, mam od wczoraj temperature 38s, boli mnie bardzo gardlo, glowa, mam okropny kaszel i potworny katar (mam tak zapchany nos, ze nie moge oddychac). Bylam wczoraj w szpitalu i dostalam paracetamol tylko. Maz przed chwila kupil mi HALLs ale nie wiem czy moge ssac. Prosze pomozcie co moglabym wziac na katar bo jest potworny. Bardzo sie boje bo to dopiero poczatek ciazy. Wczoraj rowniez mialam lekko podwyzszone cisnienie (135/70) i dzisiaj tez.
Czekam na porady.
Dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Inka
Gaduła

|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 9:51 pm
|
|
|
z domowych sposobów leczenia
na bardzo wysoką goraczke polecam zime okłady (z tego co pamietam na kark i na łydki)
na katar inhalacje- mozesz kupic w sklepach ze zdrową żywnoscia lub aptekach olejki i zakrapiac je lub na goracą wodę i wdychać, wystarczy postawić np na noc przy luzku, albo na jakas apaszkę i zawiazac sobie na szyi aby sie zapach ulatniał
na kaszel syrop z cebuli
no i wszelkie soki malinowe, czosnek/jesli cię zapach nie odstrasza/, miód
wskakuj do łóżka i oszczędzaj się |
|
|
|
 |
Yeti ASX
Niemowa

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:14 pm
|
|
|
| Tak jak napisała Inka, domowymi sposobami. Jak najmniej farmacji bo to bardzo szkodzi dzidzi! |
|
|
|
 |
justat
Nieśmiały

|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 10:41 pm
|
|
|
bardzo dziekuje za podpowiedzi. powoli mi juz przechodzi, chociaz czuje jeszcze tchawice. jutro ide do lekarza na kontrole, ale teraz moj maz sie zarazil ode mnie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|