|
Sluzba zdrowia...jak z niej korzystac? |
| Autor |
Wiadomość |
rafalski
Rozkręca się

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 10:51 pm Sluzba zdrowia...jak z niej korzystac?
|
|
|
| Ostatnio zdarzylo sie ze chcialem skorzystac z porady lekarza internisty.Znajomi uswiadomili mnie ze nagle wypadki wcale nie wplyna na termin wizyty.Trzeba sie umowic.Smieszne jest to ze niestety nie mam pojecia kiedy zachoruje.Czy ktos podzieli sie opinia o uslugach NHS?Chodzi mi glownie o takie niespodziewane przypadki typu angina itp. |
|
|
|
 |
Dawid

Wiek: 29 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 481 Piwa: 4/2 Skąd: Cardiff (Walia)
|
|
|
|
 |
rafalski
Rozkręca się

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 9:58 am
|
|
|
| czy moglbys dac jakies namiary na te placowki, nie slyszalem o takich; moze cos o tym szpitalu? czy jestes zapisany do jakiejs przychodni i tam masz swojego GP? |
|
|
|
 |
Dawid

Wiek: 29 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 481 Piwa: 4/2 Skąd: Cardiff (Walia)
|
|
|
|
 |
Asia
Gaduła

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:59 am
|
|
|
Najlepiej zrobisz jesli dowiesz sie w swojej rejonowej przychodni jakie sa zasady, bo to zalezy od przychodni.
Dla przykladu : w Birchgrove na wizyte czeka sie min 4 dni, a do naglych przypadkow jest jakas odzielna linia telefoniczna.
Za to w Llandaff North popoludnia sa rezerwowane z wyprzedzeniem, a przedpoludnia sa dla pacjentow umawiajacych sie danego dnia, nalezy zadzwonic o 8 - 8.30 rano.
I trzeba byc stanowczym - mnie recepcjonistka usilowala przekonac, ze wystarczy paracetamol i nie musze widziec lekarza |
|
|
|
 |
rafalski
Rozkręca się

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:07 pm
|
|
|
szukam punktu walk in centers w Cardiff. Z linku podanego przez admina niczego sie nie dowiedzialem, bo podane sa tam placowki tylko w Anglii.
Potrzebuje w miare szybkiej konsultacji u lekarza. Mieszkam na riverside.
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
DrMaksiu
Gaduła

Wiek: 29 Dołączył: 07 Kwi 2007 Posty: 50 Skąd: Cardiff/Lodz
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:22 pm
|
|
|
rafalski
pierwszy link w google : GP in Cardiff masz tam liste przychodni w Cardiff.Musisz podzwonic albo pochodzic i popytac czy w ogole maja wolne miejsca.Ja czekalem 2 miesiace zeby zapisac sie do poradni najblizej domu. |
_________________ Transport na Lotniska,do pracy,zakupy.ETC.
Fotelik dla dziecka w wieku 3-12 lat bez dodatkowych oplat.
Kontakt gg876933
Mobile 078 58 44 22 75
www.bristol-lotnisko.pl
www.transport-uk.pl |
|
|
|
 |
Asia
Gaduła

|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 11:32 pm
|
|
|
| rafalski napisał/a: | | Potrzebuje w miare szybkiej konsultacji u lekarza. Mieszkam na riverside. |
Na Riverside jest filia przychodni z Llandaf.
Niestety jesli sie jeszcze nie zarejestrowales, bedziesz musial poczekac 1 dzien, bo tyle trwa rejestracja w systemie (gdzie sie czeka 2 miesiace???).
Pozniej juz wizyty sa w miare bez problemow.
http://www.llandaffnorthmedical.co.uk/
Riverside Health Centre
Tel. 029 2034 2113
Wellington Street
Cardiff CF11 9SH |
|
|
|
 |
|
|