logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sluzba zdrowia...jak z niej korzystac?
Autor Wiadomość
rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Sob Paź 20, 2007 10:51 pm   Sluzba zdrowia...jak z niej korzystac?

Ostatnio zdarzylo sie ze chcialem skorzystac z porady lekarza internisty.Znajomi uswiadomili mnie ze nagle wypadki wcale nie wplyna na termin wizyty.Trzeba sie umowic.Smieszne jest to ze niestety nie mam pojecia kiedy zachoruje.Czy ktos podzieli sie opinia o uslugach NHS?Chodzi mi glownie o takie niespodziewane przypadki typu angina itp.
Postaw piwo autorowi tego posta

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 12:29 am   

ostatnio zdazylo mi sie zachorowac powaznie i zadzwonilem do GP i jeszcze w tym samym dniu mialem wizyte, zreszta jak nie GP to mozna isc do szpitala na ER, lub innego miejsca "szybkiej obslugi" - Walk in Centres, gdzie przyjmuja nagle, ale nie tak powazne przypadki bez koniecznosci wczesniejszego umawiania sie

ja tam z ich uslug jestem zadowolony (NHS), zwlaszcza ze szpitala na Landough, mila obsluga (pozdr Beate i Adriana) :)

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Nie Paź 21, 2007 9:58 am   

czy moglbys dac jakies namiary na te placowki, nie slyszalem o takich; moze cos o tym szpitalu? czy jestes zapisany do jakiejs przychodni i tam masz swojego GP?

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 10:43 am   

tutaj jest duzo informacji : http://infolinia.org/inde...a56730c55533609

oraz na stronie NHS znajdziesz w ich wyszukiwarce walk in centers http://www.nhs.uk/service...viceSearch.aspx

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

Asia 
Gaduła

Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:59 am   

Najlepiej zrobisz jesli dowiesz sie w swojej rejonowej przychodni jakie sa zasady, bo to zalezy od przychodni.

Dla przykladu : w Birchgrove na wizyte czeka sie min 4 dni, a do naglych przypadkow jest jakas odzielna linia telefoniczna.
Za to w Llandaff North popoludnia sa rezerwowane z wyprzedzeniem, a przedpoludnia sa dla pacjentow umawiajacych sie danego dnia, nalezy zadzwonic o 8 - 8.30 rano.

I trzeba byc stanowczym - mnie recepcjonistka usilowala przekonac, ze wystarczy paracetamol i nie musze widziec lekarza :shock:

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:07 pm   

szukam punktu walk in centers w Cardiff. Z linku podanego przez admina niczego sie nie dowiedzialem, bo podane sa tam placowki tylko w Anglii.
Potrzebuje w miare szybkiej konsultacji u lekarza. Mieszkam na riverside.
Dzieki za pomoc :okii:

DrMaksiu 
Gaduła

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 7:22 pm   

rafalski ->
pierwszy link w google : GP in Cardiff masz tam liste przychodni w Cardiff.Musisz podzwonic albo pochodzic i popytac czy w ogole maja wolne miejsca.Ja czekalem 2 miesiace zeby zapisac sie do poradni najblizej domu.
Mobile 078 58 44 22 75

www.bristol-lotnisko.pl
www.transport-uk.pl

Asia 
Gaduła

Wysłany: Pią Gru 28, 2007 11:32 pm   

rafalski napisał/a:
Potrzebuje w miare szybkiej konsultacji u lekarza. Mieszkam na riverside.

Na Riverside jest filia przychodni z Llandaf.
Niestety jesli sie jeszcze nie zarejestrowales, bedziesz musial poczekac 1 dzien, bo tyle trwa rejestracja w systemie (gdzie sie czeka 2 miesiace???).
Pozniej juz wizyty sa w miare bez problemow.
http://www.llandaffnorthmedical.co.uk/

Riverside Health Centre
Tel. 029 2034 2113
Wellington Street
Cardiff CF11 9SH

Odpowiedz do tematu