|
Referendum w sprawie odwołania sejmu i prezydenta! |
| Autor |
Wiadomość |
Bonifacy
Rozkręca się mia?!

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 3:34 pm Referendum w sprawie odwołania sejmu i prezydenta!
|
|
|
Czytając dziś komentarze do artykułu w GW (oczywiście na temat kolejnej afery z rządzącymi w tle) natknąłem sie na coś takiego:
http://www.referendum2007.org/
myślę że inicjatywa ta jest jak najbardziej chwalebna, a że na samych wyspach jest nas już grubo ponad milion to można by było coś takiego udźwignąć (500tys podpisów do zebrania), a jeśli nawet nie to chociaż narobi sie wiele szumu w okół tego, bo nie wiem jak wy ale ja już dostaje padaki od tych wszystkich przekrętów, po prostu wstyd i żenada! |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 413 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Sro Cze 13, 2007 4:35 pm
|
|
|
Podpisuję się rękoma i nogami. Taki poziom debilizmu jaki prezentują obecne polskie władze to nawet na walijskich dyskotekach nie występuje... |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
werni
vampire

Wiek: 30 Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 316 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Cardiff (Walia)
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 12:25 am
|
|
|
| ja na no juz zl"#@$wam na ca cala polska polityke ale czasami jeszcze mnie nerwy ponosza.... |
_________________ Śmierć zawsze ma rację, nawet wtedy, kiedy jej nie ma
------------------
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl |
|
|
|
 |
Cannabis
Stały bywalec

Wiek: 23 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 62 Skąd: z odleg?ej galaktyki
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 9:30 pm
|
|
|
propnuje to wydrukowac i zostawic w polskich sklepach |
_________________ "...proste przyjemnosci..." |
|
|
|
 |
Robert
Niemowa

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 12:08 pm Re: Referendum w sprawie odwołania sejmu i prezydenta!
|
|
|
| Bonifacy napisał/a: |
myślę że inicjatywa ta jest jak najbardziej chwalebna, a że na samych wyspach jest nas już grubo ponad milion to można by było coś takiego udźwignąć (500tys podpisów do zebrania), a jeśli nawet nie to chociaż narobi sie wiele szumu w okół tego, bo nie wiem jak wy ale ja już dostaje padaki od tych wszystkich przekrętów, po prostu wstyd i żenada! |
Ktos tego prezydenta i parlament wybral w demokratycznych wyborach wiekszoscia glosow. Ci ktorzy nie glosowali nie maja prawa krytykowania, bo trzeba bylo zaglosowac, a ci ktorzy glosowali przeciwnie i tak by narzekali na swojego kandydata jak by wygral. juz taka polska mentalnosc, nigdy nic nie pasuje. |
|
|
|
 |
Bonifacy
Rozkręca się mia?!

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 3:43 pm
|
|
|
| Cytat: | | Ktos tego prezydenta i parlament wybrał w demokratycznych wyborach wiekszoscią glosow. |
oczywiście że tak i nikt tego nie kwestionuje, ale rząd/prezydent powinien realizować program wyborczy to po pierwsze, po drugie nie ograniczać demokracji, a po trzecie powinien mieć cały czas wotum zaufania narodu.
Ostatnia rzecz wynika z dwóch pierwszych, a że w demokracji istnieje możliwość złożenia ustawy pod obrady sejmu bezpośrednio przez naród to właśnie chcemy wykorzystać, jest to jak najbardziej legalne/demokratyczne!
|
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 5:12 pm
|
|
|
| Robert napisał/a: | | wiekszoscia glosow |
mam takie zadanie matematyczne...
Ile to jest procent...?
3185714 z 30229031
bo mi wychodzi ok. 10,5%
30229031 -liczba Polaków uprawnionych do głosowania
3185714 -liczba głosów na PiS
http://www.wybory2005.pkw...WYN/W/index.htm
Czy 10,5% to większość...?
Bo moim zdaniem to większość Polaków zdegustowana stylem uprawiania polityki w Polsce po prostu wybory olała. I okazało się, że wystarczy skutecznie nawciskać kitu jakimś 10% ludności, żeby przejąć w Polsce władzę...
| Robert napisał/a: | | Ci ktorzy nie glosowali nie maja prawa krytykowania |
Myślę że mają prawo do narzekania. Osobiście na wyborach byłem ale też już jestem zmęczony głosowaniem co wybory na tzw. "mniejsze zło" i doskonale rozumiem tych co nie poszli. Zresztą mają teraz okazję się troszkę zrehabilitować przyłączając się do tego typu akcji... Tu już nawet nie chodzi o stawianie się po którejś stronie sceny politycznej. Tu chodzi raczej o pokazanie, że jest pewien poziom żenady w uprawianiu polityki, którego polskie społeczeństwo nie będzie tolerować. |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Aga i Krzysiek
Gaduła Podbeskidzie

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 5:32 pm
|
|
|
Musze Cie zmartwic bo liczba uprawnionych to nie to samo co liczba glosujacych... i bron Boze wcale Kaczorow nie bronie |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 6:17 pm
|
|
|
| Aga i Krzysiek napisał/a: | | liczba uprawnionych to nie to samo co liczba glosujacych... |
Wiem. Chodzi mi o to, że na PIS oddało swój głoś tylko około 10% uprawnionych do głosowania i dlatego moim zdaniem kaczory nie mają legitymizacji społeczeństwa do przeprowadzania zmian konstytucyjnych i ustrojowych, ograniczania praw obywatelskich itd...
gratulujemy.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 25 raz(y) 59,8 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez lukas Sro Cze 20, 2007 9:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Cannabis
Stały bywalec

Wiek: 23 Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 62 Skąd: z odleg?ej galaktyki
|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 8:47 pm
|
|
|