|
POMOOOOCY!!! |
| Autor |
Wiadomość |
tagusek
Stały bywalec

Wiek: 44 Dołączyła: 05 Lis 2006 Posty: 69 Skąd: Cardiff/Szczecin
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 9:12 am POMOOOOCY!!!
|
|
|
Mam taki problem. Mąż od jakiegoś czasu usiłuje wynająć w Cardiff mieszkanie. Różnymi sposobami - od agencji lub prywatnie. Wszędzie napotyka opór w postaci: referencje są ok. ale mieszkania nie wynajmiemy. Jak pyta o powód to słyszy "nie bo nie to tajemnica". Inni kręcą coś o innych którzy chcą wynająć, że jest kolejnym w kolejce - a mieszkanie miesiąc już stoi puste. Jeszcze słyszał, że na rodzinę to przynajmniej 2 bedroom (model naszej rodziny 2+1) bo mniejszego im nie wolno wynająć. O co w tym wszystkim chodzi, co trzeba zrobić aby wynająć mieszkanie? POMÓŻCIE!!! |
|
|
|
 |
many
Gaduła

|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 11:14 am
|
|
|
| Czemu nie wynajmiecie czegos bezposrednio od wlasciciela bez posrednictwa agencji. Ktos na forum podawal link do gumtree tam jest duzo ogloszen http://cardiff.gumtree.com/ |
_________________ wszedzie dobrze ale w domu najlepiej. |
|
|
|
 |
Dawid

Wiek: 28 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 464 Piwa: 4/2 Skąd: Cardiff (Walia)

|
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 9:35 am Re: POMOOOOCY!!!
|
|
|
| tagusek napisał/a: | | Mam taki problem. |
Dziwne to dla mnie, ja nawet sobie nie przypominam, żebyśmy mieli jakieś referencje, a nam wynajęli bez problemów. Czy próbowaliście w Chambers Estate Agents, 35 Merthyr Road, 029 2052 2106 (uprzedzam - mogą się potem ociągać z naprawami, ale lepsze to niż nic). Nie powinni mówić "Nie, bo nie" i mają też tanie oferty.
Zawsze też można mówić, że szukacie 1 albo 2 pokoje i potem dopiero wybrać 1.
--
Renya |
|
|
|
 |
tagusek
Stały bywalec

Wiek: 44 Dołączyła: 05 Lis 2006 Posty: 69 Skąd: Cardiff/Szczecin
|
Wysłany: Nie Lip 15, 2007 6:07 pm
|