|
Polacy wracajcie do kraju |
| Autor |
Wiadomość |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 413 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:18 pm
|
|
|
He, he W Polsce tradycyjnie już, jest bardzo wiele bardzo "ważnych" osób i bardzo te osoby boli że mimo ich "ważności" zarobki mają na poziomie studenta dorabiającego w McDonalds w jakimś cywilizowanym kraju, więc wymyślają takie teorie głównie w celu poprawienia sobie nastroju.
Mnie osobiście to co sobie ludzie gadają absolutnie nie obchodzi i jestem zadowolony z różnych wyjazdów. Zwiedziłem kawałek świata -co chciałem kupić to sobie kupiłem a teraz mogę sobie w Polsce popracować dla satysfakcji w czymś co mnie nawet interesuje.
A z pracą to jest tak, że jak coś umiesz i jest na to zapotrzebowanie to będzie wielu chętnych żeby Cie zatrudnić. To gdzie byłaś wcześniej nie ma większego znaczenia. Ale generalnie podróże kształcą więc jest plus.
Jak będziecie w Poznaniu to chętnie spotkam się przy piwku. |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 8:06 pm
|
|
|
| lukas napisał/a: | He, he W Polsce tradycyjnie już, jest bardzo wiele bardzo "ważnych" osób i bardzo te osoby boli że mimo ich "ważności" zarobki mają na poziomie studenta dorabiającego w McDonalds w jakimś cywilizowanym kraju, więc wymyślają takie teorie głównie w celu poprawienia sobie nastroju.
|
Nie poprawiam sobie nastroju, ale myślę, że ten mój kolega ma trochę racji. A nawet jeśli da się objąć "ważne" stanowisko w PL, to zarobki będą takie, że stać mnie będzie na paczkę dropsów po spłacie wszelkich rachunków i kredytów. Chyba nie o to chodzi...?
--
Renya |
|
|
|
 |
Dawid

Wiek: 29 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 490 Piwa: 4/2 Skąd: Cardiff (Walia)
|
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 413 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 7:49 pm
|
|
|
| Renya napisał/a: | | nawet jeśli da się objąć "ważne" stanowisko w PL, to zarobki będą takie, że stać mnie będzie na paczkę dropsów po spłacie wszelkich rachunków i kredytów |
Sporo w tym prawdy -dlatego ludzie sobie potem wymyslaja takie teorie, ze Ci z zagranicy to mogá tylko "isc do biedronki". O tym wlasnie pisalem -cos mnie Renya zle zrozumialas.
Normalnie siedzac w pracy po 12 godzin zaczynam juz tesknic za to beztroska w Walii...
Pozdrawiam wszystkich -odezwijcie sie jak bedziecie w Poznaniu... |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 8:20 pm
|
|
|
| lukas napisał/a: |
Sporo w tym prawdy -dlatego ludzie sobie potem wymyslaja takie teorie, ze Ci z zagranicy to mogá tylko "isc do biedronki". O tym wlasnie pisalem -cos mnie Renya zle zrozumialas.
Normalnie siedzac w pracy po 12 godzin zaczynam juz tesknic za to beztroska w Walii...
|
Zrozumiałam, tylko zakręciłam wątek
Generalnie i ci w Biedronce, i ci na tzw. stanowiskach mogą sobie wstąpić po dropsy.
Ty z tym Poznaniem.... Przyjmując nawet wielce hipotetyczną wizję powrotu, przenigdy nie chciałabym wrócić do Poznania. Za długo tam mieszkałam, za bardzo go znam, bleeee. Lubię za to Wielkopolskę, bo jest piękna i zróżnicowana. Prawie jak Walia
--
Renya |
|
|
|
 |
|
|