Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polacy wracajcie do kraju
Autor Wiadomość
lukas 
Uzależniony

Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 2:18 pm   

He, he :laugh: W Polsce tradycyjnie już, jest bardzo wiele bardzo "ważnych" osób i bardzo te osoby boli że mimo ich "ważności" zarobki mają na poziomie studenta dorabiającego w McDonalds w jakimś cywilizowanym kraju, więc wymyślają takie teorie głównie w celu poprawienia sobie nastroju.
Mnie osobiście to co sobie ludzie gadają absolutnie nie obchodzi i jestem zadowolony z różnych wyjazdów. Zwiedziłem kawałek świata -co chciałem kupić to sobie kupiłem a teraz mogę sobie w Polsce popracować dla satysfakcji w czymś co mnie nawet interesuje.

A z pracą to jest tak, że jak coś umiesz i jest na to zapotrzebowanie to będzie wielu chętnych żeby Cie zatrudnić. To gdzie byłaś wcześniej nie ma większego znaczenia. Ale generalnie podróże kształcą więc jest plus.

Jak będziecie w Poznaniu to chętnie spotkam się przy piwku. :pijak:

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 8:06 pm   

lukas napisał/a:
He, he :laugh: W Polsce tradycyjnie już, jest bardzo wiele bardzo "ważnych" osób i bardzo te osoby boli że mimo ich "ważności" zarobki mają na poziomie studenta dorabiającego w McDonalds w jakimś cywilizowanym kraju, więc wymyślają takie teorie głównie w celu poprawienia sobie nastroju.

Nie poprawiam sobie nastroju, ale myślę, że ten mój kolega ma trochę racji. A nawet jeśli da się objąć "ważne" stanowisko w PL, to zarobki będą takie, że stać mnie będzie na paczkę dropsów po spłacie wszelkich rachunków i kredytów. Chyba nie o to chodzi...? ;)

--
Renya
Postaw piwo autorowi tego posta

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 8:21 pm   

chyba troche przesadzilas, moj kolega ze studiow ma wazne stanowisko i starcza mu na duzo wiecej niz paczka dropsow, duzo zalezy od firmy i lokalizacji - duze / male miasto oraz od szczescia :)

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 7:49 pm   

Renya napisał/a:
nawet jeśli da się objąć "ważne" stanowisko w PL, to zarobki będą takie, że stać mnie będzie na paczkę dropsów po spłacie wszelkich rachunków i kredytów

Sporo w tym prawdy -dlatego ludzie sobie potem wymyslaja takie teorie, ze Ci z zagranicy to mogá tylko "isc do biedronki". O tym wlasnie pisalem -cos mnie Renya zle zrozumialas.

Normalnie siedzac w pracy po 12 godzin zaczynam juz tesknic za to beztroska w Walii...

Pozdrawiam wszystkich -odezwijcie sie jak bedziecie w Poznaniu...

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 8:20 pm   

lukas napisał/a:

Sporo w tym prawdy -dlatego ludzie sobie potem wymyslaja takie teorie, ze Ci z zagranicy to mogá tylko "isc do biedronki". O tym wlasnie pisalem -cos mnie Renya zle zrozumialas.

Normalnie siedzac w pracy po 12 godzin zaczynam juz tesknic za to beztroska w Walii...

Zrozumiałam, tylko zakręciłam wątek :)
Generalnie i ci w Biedronce, i ci na tzw. stanowiskach mogą sobie wstąpić po dropsy.

Ty z tym Poznaniem.... Przyjmując nawet wielce hipotetyczną wizję powrotu, przenigdy nie chciałabym wrócić do Poznania. Za długo tam mieszkałam, za bardzo go znam, bleeee. Lubię za to Wielkopolskę, bo jest piękna i zróżnicowana. Prawie jak Walia ;)

--
Renya

Odpowiedz do tematu