logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
oszust w cardiff
Autor Wiadomość
megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Pią Sie 24, 2007 7:24 pm   oszust w cardiff

pamietacie jak pisalam wam o landlordzie, ktory oszukal mnie i wielu moich znajomych na pieniadze, podpisujacy sie na wszystkich ogloszeniach jako Sam, lub Assan Khan? Od niedawna ten wlasnie czlowiek, zaczal sie podpisywac jako ADAM, wynajmuje glownie pokoje w okolicach roath (connaught road, mackintosh place, claude road, penywain road). Uwazajcie prosze na niego, zanim zdecydujecie sie na wynajecie pokoju u niego, facet wydaje sie byc wesoly zabawny i sympatyczny, ale w momencie gdy w domu cos sie psuje (a gwarantuje ze zepsuje sie bardzo szybko po wprowadzeniu) pojawiaja sie problemy, grozby, poza tym koles nie odda depozytu. stan domow na oko super, wymalowane, czesto ladnie umeblowane, ale jesli chodzi o instalacje elektryczne, rury itp- koszmar. Odradzam zdecydowanie! pozdrawiam

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 10:53 pm   

moze tak do niego numer na komorke, wtedy bedzie go mozna poznac nie tylko po kilku imionach :)

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org
Postaw piwo autorowi tego posta

megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Pią Sie 24, 2007 11:16 pm   

heh, nie wiem co ci da numer telefonu, zadzwonisz do niego i zapytasz czy to co mowila megus77 jest prawda?
oto numery: Adam 07795551949 or 02920372721 or 07766200924
pozdrow ode mnie :D

myslalam ze bardziej przydatne bedzie jakie i gdzie pokoje wynajmuje, niz to jaki do niego numer, bo nikt nie bedzie sprawdzac pod jaki numer dzwoni tylko jaka okolica i jak koles sie nazywa, numery zawsze moze zmienic, co nie?
w kazdym razie domy ktore znam napewno 5connaught road, 12 pen-y-wain road, 125 mackintosh place, 3 (lub 2 nie jestem pewna) claude road, wszystkie w okolicy albany road na roath, domow ma znacznie wiecej. pakistanczyk, sredniego wzrostu dosc dobrze zbudowany, lysiejacy mysle ze ma okolo 40lat

pozdro

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 11:40 pm   

megus77 napisał/a:

pakistanczyk, sredniego wzrostu dosc dobrze zbudowany, lysiejacy mysle ze ma okolo 40lat

Megus, nie myślałaś o karierze w służbach śledczych albo agencji detektywistycznej? Wbrew pozorom piszę bez ironii, sprawnie zbierasz dane i nie wahasz się ostrzegać przed zagrożeniem.

--
Renya

megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Sob Sie 25, 2007 11:42 am   

a no nawet mialam zamiar (rowniez bez ironii to pisze, mialam juz nawet miejsce tutaj w univerku na kryminologii ale zdecydowalam ze wybiore fotografie) a ostrzegam, bo ja oraz wielu moich znajomych duzo przez niego stracilismy i wciaz dostaje sygnaly ze nie dzieje sie ciekawie w jego domach a poza tym ostatnio obserwujac jego ogloszenia zauwazylam ze zmienilo sie imie a numery wciaz te same. czyli znow sie maskuje pod innym pseudonimem. instalacje elektryczne w jego domach sa koszmarne nie jeden raz malo nas nie przysmazylo, poza tym ekipy robiace remonty nie maja uprawnien, a co za tym idzie prysznic zrobiony u gory zalal nasz pokoj i wiekszossc sprzetow w nim stojacych. pieniedzy nie oddal mimo ze pokoj oddalam w stanie jakim zastalam, jeszcze mi ukradl caly pek kluczy, no i stwierdzil ze moje meble sa jego ;] koszmar, tak wiec zdecydowanie odradzam. pozdrowienia dla wszystkich, papa

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 4:32 pm   

nie chodzilo mi o numer dla siebie, bardziej o kolejny detal po ktorym go mozna poznac, przeciez na tych ulicach nie tylko on wynajmuje, czemu inni wynajmujacy maja tracic?

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Sob Sie 25, 2007 6:01 pm   

juz mozesz byc spokojny bo numery do niego podalam

megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 1:24 pm   

wiadomosc z ostatniej chwili ;) Landlord o ktorym pisalam powyzej (a przy okazji ktoremu znow udalo sie oszukac kilka osob) tym razem podpisuje sie jako Craig numer - 07766200924 duzo jego ogloszen mozna znalezc tutaj lub na tej samej stronie w dziale pokoje http://www.torent.co.uk/F...-CARDIFF-CF.htm mieszkania tanie, aczkolwiek mala gwarancja na to ze odda depozyt, Mobilny w zmienianiu imion ;) ktore to juz? ;) Uwazajcie na niego!
POZDRAWIAM i witam po dlugiej przerwie ;)
meg

Ewa
Stały bywalec

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 3:06 pm   

To dlaczego wlasciwie gdzies tego nie zglosisz? Oglaszajac to na tym prawie umarlym forum nie ostrzezesz wielu osob.

megus77 
Uzależniony
errare humanum est

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 3:38 pm   

no jednak kto bedzie chcial przeczyta i znajdzie, a ja nie mam czasu nigdzie zglaszac, zglosilam do county council stan techniczny jego domow i sie tym mieli zajac kiedys, ale chyba nic sie nie zmienilo. zreszta to miala byc tylko informacja, nie zajmuje sie sciganiem go bo juz swoje wywalczylam, ostrzegam tylko, ale jesli chcesz zajmij sie ta sprawa jesli masz na to czas.

dannyboi 
Niemowa
dannyboi

Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 2:48 pm   

Mieszkalem u niego pod 99 i 125 Mackintosh Place, 128 Arabella Street i na Claude Road. Wszysko sie zgadza jak pisala meg, nie oddaje lub stara sie nie oddac depozytu(jest na to sposob, jesli wiesz ze sie od niego wyprowadzasz mowisz mu ze nie placisz dajmy na to za ostatnie 2 tygodnie i doplacasz to co trzeba, bo zazwyczaj depozyt to £100 i sie po tym czasie wyprowadzasz). Niektore domy sa OK, ale w jednym mielismy nawet szczury. Wydaje sie mily gosciu ale nie jest, wisi mi moj paszport i wogole jest *ujem.

Odpowiedz do tematu