logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe polaczenia z Cardiff
Autor Wiadomość
gregor 

Piwa: 5/2
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 11:07 am   Nowe polaczenia z Cardiff

Nowe połączenia z Warszawy i Gdańska. Tanie linie lotnicze bmibaby uruchomią regularne połączenia do Cardiff . Loty odbywać się będą samolotami Boeing 737. Pierwszy lot z Gdańska odbędzie się 9 lutego 2008, zaś z Warszawy 10 lutego.
Cena w jedną stronę wraz z podatkami i opłatami od £21.99
* Brak limitu bagażu podręcznego
* Darmowe miejsca numerowane.

Bilety juz do nabycia na stronie przewoznika

Edytowane przez Dawida
Jeszcze ja sie dopisze:
do uruchomienia nowych polaczen z cardiff, przyczynila sie niewatpliwie ankieta, ktora jak pamietacie, jakis czas temu mielismy, za udzial serdecznie dziekuje.
Loty do warszawy beda 3 razy w tygodniu
do Gdanska 2 razy w tygodniu,
to na poczatek, miejmy nadzieje, ze sie to rozkreci i beda nowe.

Postaw piwo autorowi tego posta

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Sro Paź 10, 2007 3:45 pm   

Nareszcie cos sie ruszylo w temacie :okii: :brawoo:

Inka 
Rozkręca się

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sro Paź 10, 2007 9:29 pm   

Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JedenLord
Niemowa

Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:03 am   

NIestety, plotki o połączeniu z Łodzią okazały się fałszywe. A szkoda. Buuuuuuu :kill:

pezal 
Gaduła

Wysłany: Pią Paź 12, 2007 11:24 pm   

Lodzka prasa nadal pisze o tym polaczeniu. Ostatnio w Expressie Ilustrowanym napisali, ze polaczenie bedzie ogloszone w listopadzie. Powiem szczerze, ze po tym polaczeniu z Warszawa (godziny lotow sa bardzo dobre) to w zasadzie polaczenie z Lodzia nie jest juz niezbedne,

coffee 
Stały bywalec

Wysłany: Nie Paź 14, 2007 10:42 am   

hej
a ja probowalam zrobic polaczenie w lutym-marcu...i wyszly mi loty tylko w 1 strone...
http://www.bmibaby.com/bm...als1&LinkID=168

coffee 
Stały bywalec

Wysłany: Sob Lis 17, 2007 9:12 pm   

czy ktos cos slyszal o polaczeniu do Bydgoszczy???
bylam w Polsce i mi ktos o tym mowil :brawoo: ale czy to prawda?

lukaszym
Nieśmiały

Wysłany: Pon Lis 19, 2007 4:04 pm   

no a jakie linie??? bmibaby?? hmm :) Ciekawe kiedy otworza polaczenie z poludniowa czescia naszego kraju;D :polen:

coffee 
Stały bywalec

Wysłany: Sro Lis 21, 2007 6:33 pm   

ale to znaczy ze z Bydgoszcza bede polaczenia????

z poludniem???... jest juz polaczenie Cardiff-Krakow ...BMI Baby

Cytat:
yippee! bmibaby is now flying to Poland. You can fly from Birmingham, Cardiff or East Midlands to Gdansk, Krakow or Warsaw in Poland from only £21.99 one way incl. taxes and charges. Poland is a cosmopolitan country famous for its vibrant culture, from museums and galleries to palaces and churches; you’ll find plenty of exciting things to do. So book your flights today and get in quick.

Flights to Gdansk are available for travel from 9th February 2008, flights to Krakow are available for travel from 12th February 2008 and flights to Warsaw commence on 10th February 2008.

Pisia 
Rozkręca się

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 12:16 am   

OR czyni zasadnicza roznice!!!

do krakowa lataja TYLKO z birmingham

Je?u 
Rozkręca się

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 8:02 am   

I tak jestem pod wrażeniem że cokolwiek się ruszyło w tej sprawie... Choć w przyszłości, nie ukrywam, licze na połączenia z Krakowa do Cardiff.

coffee 
Stały bywalec

Wysłany: Czw Lis 22, 2007 2:39 pm   

noo...a ja do Bydgoszczy
ale gdansk...i tak jest ok

coffee 
Stały bywalec

Wysłany: Wto Gru 25, 2007 12:35 am   

Cytat:
pierwszy lot z Gdańska odbędzie się 9 lutego 2008
no wlasnie...
2tygodnie temu sprawdzalam bilet na 11marca dla mamy z Gdanska do Cardiff i normalnie byly loty w lutym/marcu ...a dzis wchodze zeby kupic bilet a tu najwczesniejszy mozliwy zakup biletu...5kwietnia...jaja jakies czy co??? przy tym zadnej notatki na stronie przewoznika o zmianie startu na nowych liniach...ciezki rpzypadek...czy jakies zalocenia na stronie ...nic nie rozumiem!!!
zwlaszcza ze loty mialy byc we wtorki i czwartki...a 5kwietnia to...sobota...nic NAPRAWDE nie rozumiem

matrix
Nieśmiały

Wysłany: Sob Gru 29, 2007 6:41 pm   

cześć, też zauważyłem, że nie ma żadnych połączeń w lutym i marcu, ale ja wcale się nie dziwię bo cwaniaczki z BMIBABY mieli zbyt wygórowane ceny, najtańszy bilet kosztował około 23L + opłaty 30L to w 2 strony bilet kosztował ponad 100L, to nieatrakcyjna cena w porównaniu z EASYJETem z Bristolu, do ktorego nie jest az tak daleko, wiec przypuszczam ze zainteresowanie bylo bardzo niskie! alebo sprzedali juz wszystkie bilety :) w kwietniu zauwazylem ze bilet mozna dostac za 2,99L + oplaty 30L (b.wysokie!!!) to i tak nieastrakcyjne, w EASYJET jest mnostwo biletow za 14,99L ze wszystkimi oplatami, latalismy juz EASYJET polecam

partizant 
Zaawansowany forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 3:46 pm   

matrix napisał/a:
latalismy juz EASYJET polecam

Nie zgodze sie zupelnie. Obsluge maja najbardziej niepomocna i arogancka sposrod linii ktorymi latalem. Samoloty smierdza. Spoznienia to rzecz naturalna (nigdy nie wylecialem/dolecialem na czas). Lecialem z nimi tylko 4 razy ale mam nadzieje, ze juz wiecej nie polece. Najciekawsza moja przygoda z EasyJet to lot z Bristolu do Krakowa gdzies kolo wrzesnia. Juz w CheckIn polski pracownik z aroganckim usmiechem poinformowal nas, ze lot jest opozniony o przynajmniej 2h z powodu awarii silnika. Czekali podobno na czesc, ktora juz byla w drodze z Londynu. Po 3h dopiero pierwsza wiadomosc, ze za godzine zacznie sie przyjmowanie na poklad. W zamian dostalismy bony na chyba 3Ł na osobe hehe. Po 1.5h lotu informacja, ze zawracamy do londynu - bez dokladnych wyjasnien co bedzie dalej. Nie oczekuje informacji czy nam sie silnik pali czy pilot sie przekrecil, ale chce wiedziec ile to jeszcze potrwa i jaki jest plan. Wysadzeni w Stansted czekalismy ponad godzine bez zadnej informacji czy wogole polecimy, nie wiedzac co sie tak wlasciwie dzieje. Postanowili nam wreszcie podstawic jakis samolot (CHYBA zastepczy) i dowiezli nas do Krakowa na 21 albo 22. Zero przepraszam, zero informacji, tylko ta sama jakze bardzo glupia w tym przypadku gadka: mamy nadzieje ze lot uplynal panstwu w przyjemnej atmosferze, bardzo dziekujemy za wspolne latanie i mamy nadzieje, ze skorzystacie panstwo z naszej oferty w przyszlosci.
Dodam tylko, ze moi rodzice tydzien temu przylecieli do Bristolu w niedziele zamiast soboty. O przyczynie odwolania sobotniego lotu dowiedzielismy sie z telewizji. EasyJet nie pokusil sie o jakiekolwiek wyjasnienia o przeprosinach nie wspominajac.
Aha - jeszcze obarczanie za wszystko wina pasazerow. Przyklad: kolejka do CheckIn w Bristolu - kazde stanowisko odpraw odprawia wszystkie loty, czyli jedna wspolna kolejka do stanowisk - jak na poczcie. Kiedy nagle zjechalo sie wiecej osob z kolejki zamiast wezyka zrobil sie jeden wielki schabowy. Nikt nie wie, w ktora strone powinien postawic nastepny krok, poniewaz nie ma tasm tworzacych tory jak to sie zwykle odbywa. Przychodzi dwie osoby ze stanowisk CheckIn i rozmawiaja glosno miedzy soba, jaki to ludzie stworzyli balagan zamiast troche pomyslec. Zaczeli rozpychac ludzi i stawiac miedzy nimi bramki caly czas narzekajac na nasza niefrasobliwosc.
Zdecydowanie nie polecam.

matrix
Nieśmiały

Wysłany: Nie Gru 30, 2007 6:20 pm   Bristol Airport easyjet

Serdecznie Tobie wspołczuję takich "przygód". Mi na szczęście nic takiego się nie zdarzyło. Nie zgodzę się tylko z tym, że w Bristolu w CheckIn nie ma taśm które organizują odprawę. Leciałem stamtąd w zeszłym tygodniu i widziałem pomarańczowe taśmy na stanowiskach EasyJet. Pozdrawiam

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 8:21 pm   

partizant napisał/a:
Obsluge maja najbardziej niepomocna i arogancka sposrod linii ktorymi latalem.

W sumie obsługa lotu jest porównywalna do Ryana, czyli ani szczególnie miła ani arogancka. W sytuacjach kryzysowych (zdrowie pasażera) profesjonalna i pomocna, wiem, bo to o mnie chodzi. Ale ja leciałam tylko 2 razy do Berlina i z powrotem. Rzeczywiście odniosłam wrażenie podróżowania w większym autobusie ;)

--
Renya

DrMaksiu 
Gaduła

Wysłany: Pon Gru 31, 2007 12:11 pm   

Nie wiem jaki parkiem maszyn dysponuje EasyJet (nie mialem okazji z nimi leciec jeszcze)
Natomiast w samolocie lini Wizzair dopatrzylem sie zardzewialych drzwi i nitow.
W Ryanair strasznie wialo od okna.
To takie moje spostrzezenia.
I korzystajac z okazji zycze wszystkim Udanego 2008 roku. :pijak:
Mobile 078 58 44 22 75

www.bristol-lotnisko.pl
www.transport-uk.pl

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Pon Gru 31, 2007 7:33 pm   

DrMaksiu napisał/a:
W Ryanair strasznie wialo od okna.

Na jakiej wysokości lecieliście -normalnie (wysoko nad chmurami) czy tuż nad drzewami...?

DrMaksiu 
Gaduła

Wysłany: Pon Gru 31, 2007 7:46 pm   

Na wysokosci przelotowej nad chmurami.
Mobile 078 58 44 22 75

www.bristol-lotnisko.pl
www.transport-uk.pl

Odpowiedz do tematu