logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
NAUKI przedmalzenskie !!! w Polskim Kosciele w Cardiff
Autor Wiadomość
Dawid 

Piwa: 3/2
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 9:42 am   NAUKI przedmalzenskie !!! w Polskim Kosciele w Cardiff

chcialem oglosic ze odbeda sie nauki przedmalzenskie

pierwsze spotkanie w czwartek 5.10.2006 o godzienie 19.00 w Polskim kosciele

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org
Postaw piwo autorowi tego posta

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 4:50 pm   Re: NAUKI przedmalzenskie !!! w Polskim Kosciele w Cardiff

Dawid napisał/a:
w Polskim kosciele

Pytanie laika maksymalnego: a gdzie jest ten kościół? I mowa o kościele rzymsko-katolickim?

--
Renya

Dawid 

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 4:52 pm   

http://cardiff.infolinia.org/kosciol/adres.php

tak jest to kosciol rzymsko katolicki

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 12:03 am   

Czy ktos orientuje sie czy nauki przedmalzenskie nadal mozna odbyc w polskim kosciele?Pilnie potrzebuje info na ten temat.

SAKO 
Rozkręca się

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 5:26 pm   

[quote="rafalski"]Czy ktos orientuje sie czy nauki przedmalzenskie nadal mozna odbyc w polskim kosciele?Pilnie potrzebuje info na ten temat.

Na pewno beda nauki ale dokladnie nie wiem kiedy.najlepiej zadzwonic do ksiedza albo wybrac sie na msze w niedziele.

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Nie Sty 06, 2008 5:09 pm   

Dla wszystkich zainteresowanych sprawa nauki prawdopodobnie odbeda sie w kwietniu.Rozmawialem z ksiedzem w tej sprawie.Nie sadze aby bylo cos wczesniej, wytlumaczyl sie nawalem pracy i tyle.Stwierdzil ze nauki byly w pazdzierniku.Dal do zrozumienia ze mozna to zalatwic podczas pobytu w Polsce w ciagu tygodnia.Wyraznie byl zirytowany moim pytaniem.Fajnie ze czlowiek dobrze nas rozumie.On jest tutaj dla NAS a nie My dla niego!!!!

Dawid 

Wysłany: Nie Sty 06, 2008 8:55 pm   

ja sie nie dziwie, ze tak powiedzial, ja juz sobie dalem dawno spokoj z nim, wg mnie powien jak najszybciej przejsc na emeryture, zrobiloby to dobrze dla calego zycia parafialnego, ktorego nie ma dzieki niemu.

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Nie Sty 06, 2008 9:43 pm   

W pelni podzielam ten poglad :okii: Mysle ze powinien byc ktos mlodszy i bardziej otwarty na potrzeby polskiej spolecznosci.

Inka 
Rozkręca się

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 11:29 pm   

Dawid napisał/a:
ja sie nie dziwie, ze tak powiedzial, ja juz sobie dalem dawno spokoj z nim, wg mnie powien jak najszybciej przejsc na emeryture, zrobiloby to dobrze dla calego zycia parafialnego, ktorego nie ma dzieki niemu.

:brawoo:
nono... musial cie niezle wkurzyc ostatnio, ze publicznie glosisz takie poglady ;)

Dawid 

Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:35 am   

taa, kiedys to go bronilem, ale nie warto...

rafalski
Rozkręca się

Wysłany: Czw Sty 10, 2008 8:37 pm   

Nie ukrywam ze srogo sie zawiodlem.Wg mnie zalatwienie takiej sprawy nie powinno nastreczac wiekszych problemow.Ale skoro ksiadz jest busy to jego sprawa.Ja juz mu podziekowalem

calineczka
Niemowa

Wysłany: Sob Lut 16, 2008 7:16 pm   

no to ladnie .....
moj ksiadz w polsce powiedzial zebym sie zgosila do ksiedza w cardiff i tu wszystko zalatwila.dosc czesto chodze na msze ale jako ze nei slyszalam nic o ewentualnych godzinach otwarcia parafii wiec zadzwonilam i sie spytalam ksiedza .na co uslyszalam ze chyba za czesto kosciola nie odwiedzam bo on zawsze mowi kiedy sa takie spotkania.bylam w zeszla niedziele-przysiegal ze slowa nie powiedzial.i wogole jakis niemily byl przez telefon...:( no ale jak podobno w kwietniu kurs ma sie odbyc to poczekam...i tak nei mam wyjscia....

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 9:50 pm   

calineczka napisał/a:
tak nei mam wyjscia....

A czy nie ma takiej opcji, żeby odbyć nauki w kościele katolickim brytyjskim? W końcu prawdy wiary te same, tylko inny język.

--
Renya

Je?u 
Rozkręca się

Wysłany: Sob Lut 16, 2008 10:01 pm   

Tylko nie wiadomo czy w kościele brytyjskim w ogóle takie głupoty prowadzą... Nie znam się może.... Bo faktycznie nie wiem jak to jest w UK. Ale uczęszczając na kurs przedmałeński, myślałam że to typowo polski - głupi pomysł.

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob Lut 16, 2008 11:43 pm   

Jeżu napisał/a:
Tylko nie wiadomo czy w kościele brytyjskim w ogóle takie głupoty prowadzą...

Zatem zaproponujmy wzbogacenie wyspiarskiej duchowości o ten piękny obyczaj :)

Jeżu napisał/a:
Ale uczęszczając na kurs przedmałeński, myślałam że to typowo polski - głupi pomysł.

Mam dość ponure wspomnienia z całej tej farsy. Część pierwsza - zbiorowe wykłady, okrutnie nudna i tylko obserwowałam, kto za kogo się akurat wpisuje na listę. Część druga - indywidualne zajęcia z panem, który miał za zadanie przygotować nas do (przyszłego) pożycia małżeńskiego, totalna trauma, facet był nietaktowny, zadawał chamskie pytania, za które w każdych innych okolicznościach zarobiłby w twarz.

--
Renya

Pisia 
Rozkręca się

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 2:57 am   

ysinauki w PL-3 tyg bez obecnosci obowiazkowej,wiec po co sie wysilac tutaj???
Naprawde nie wiecie co NPR i jak zrobic syna?????

Pisia 
Rozkręca się

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 2:58 am   

Renya napisał/a:
calineczka napisał/a:
tak nei mam wyjscia....

A czy nie ma takiej opcji, żeby odbyć nauki w kościele katolickim brytyjskim? W końcu prawdy wiary te same, tylko inny język.

--
Renya

a kazdy zrozumie????????

Dawid 

Wysłany: Nie Lut 17, 2008 9:06 am   

Pisia napisał/a:
a kazdy zrozumie????????

myslisz ze jak pojdziesz na polska (tutejsza) to cos zrouzmiesz? :laugh: ksiadz tak mota, ze ciezko sie polapac.

lukas 
Uzależniony

Wysłany: Wto Lut 19, 2008 12:01 pm   

Ale męczycie ten temat... :laugh:

Jak wam tak bardzo zależy to ja wam mogę zrobić przyśpieszony kurs przedmałżeński. Sam nie mam żony ani dzieci więc kwalifikacje mam prawie identyczne jak ksiądz , a do tego obiecuję że zedrę z was mniej za tą wiedzę... :Smile1:

PS
Mogę też w pakiecie zorganizować wieczór kawalerski... :pijak:

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 4:36 pm   

lukas napisał/a:

Jak wam tak bardzo zależy to ja wam mogę zrobić przyśpieszony kurs przedmałżeński.

Nie zrozumiales nic a nic :)
Kursy przedmalzenskie nie sa po to, zeby sie czegos nauczyc, ale zeby dostac papier. A nie sadze, zebys mial moc wystawienia magicznego papieru :512:

--
Renya

Odpowiedz do tematu