|
Fiskus nie odpuści Polakom na Wyspach |
| Czy będziesz rozliczać się z fiskusem w Polsce ? (Aby zagłosować musisz być zalogowany) |
| TAK |
|
0% |
[ 0 ] |
| NIE |
|
83% |
[ 5 ] |
| JUż TO ZROBIłEM |
|
16% |
[ 1 ] |
| JESZCZE NIE WIEM |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 6 |
| Wszystkich Głosów: 6 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
leicester

|
|
|
|
 |
werni
vampire

Wiek: 30 Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 316 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Cardiff (Walia)
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 4:31 pm
|
|
|
ostatnio rozmawialem z prawnikiem brrrrrrrr
jest zle hmmm gozej niz zle
po za tym ze mam zaplacic zalegly podatek za lata przed 07 to powiedzial ciekawostke iz musze skladac rozliczenia roczne tu i w polsce a jak nie to wiecie .... fiskus nie odpusci..
a po za tym kto by odpuscil za taka kase????
jedno pozostalo poczekac 5 lat na przedawnienie
wymeldowac sie i niech szukaja w polsce adresu a moje papierki niechaj fruwaja od jednego do drugiego fiskusa bowiem bez mojego adresu nie maga skierowac sprawy do sadu
pozdro |
_________________ Śmierć zawsze ma rację, nawet wtedy, kiedy jej nie ma
------------------
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl |
|
|
|
 |
domel
Niemowa

|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 6:08 pm
|
|
|
Ja bylem w US w Polsce i podalem moje zarobki . Pani wyliczyla mi ,ze musze zaplacic podatek okolo 5000 zl. (zarobki w UK 6.5-8£/h). Wiec podziekowalem. Trzeba poczekac tak jak napisal werni - na przedawnienie.(no chyba ,ze mamy ''zyczliwego'' sasiada w Polsce ktory doniesie ze pracujemy w UK ) |
|
|
|
 |
partizant
Zaawansowany forumowicz

Wiek: 28 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 193 Postawił 1 piw(a) Skąd: Tychy/Caerphilly
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 10:05 pm
|
|
|
| domel napisał/a: | | Ja bylem w US w Polsce i podalem moje zarobki . Pani wyliczyla mi ,ze musze zaplacic podatek okolo 5000 zl. (zarobki w UK 6.5-8£/h) |
Niekoniecznie tyle zapłacisz. Czy odliczyłeś od zaległego podatku kwoty diet oraz ubezpieczenia? Najlepiej jest skorzystać z porady specjalisty, biura rachunkowego/podatkowego, które ma już doświadczenie w rozliczaniu Polaków pracujących w UK. Wiem, że tych możliwych odliczeń jest całkiem sporo. Za usługę zapłaciłem 50zł a wyliczony mi do zapłaty podatek wyniósł niecałe 1600zł przy zarobkach wyższych niż podałeś.
Moim zdaniem warto zapłacić ten podatek. Plany każdego z nas mogą się zmienić się bardzo szybko i możemy zechcieć wrócić. Po co ukrywać się wtedy z powodu niezapłacenia paru tysięcy złotych? Poza tym tyle już osób stwierdziło, że jednym z powodu przyjazdu tutaj jest niechęć do wszelkich krętactw i kombinatorstwa w PL. Świećmy więc dobrym przykładem i płaćmy podatki . |
|
|
|
 |
domel
Niemowa

|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 2:46 pm
|
|
|
| A orientuje sie sie ktos, czy z podatku mozna bez zadnych konsekwencji rozliczyc sie jak wroce do Polski np. za rok? |
|
|
|
 |
partizant
Zaawansowany forumowicz

Wiek: 28 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 193 Postawił 1 piw(a) Skąd: Tychy/Caerphilly
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 9:40 pm
|
|
|
| Możesz rozliczyć się po kilku latach nawet (nie jestem pewien ilu dokładnie). Wtedy zapłacisz podatek z odsetkami (z 10% chyba). Płaciłem tak za 2005/2006. |
|
|
|
 |
leicester

|
|
|
|
 |
|
|