Przesunięty przez: Dawid Pią Cze 01, 2007 4:29 pm |
Do wlascicieli samochodow |
| Autor |
Wiadomość |
Ewa
Stały bywalec

|
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 3:04 pm Do wlascicieli samochodow
|
|
|
| Ostrzegam przed korzystaniem z uslug zakladu o nazwie Celtic na Ipswich Road, oszukuja. "Nasz" mechanik mial zajety termin i trafilismy tam przypadkowo. Przy robieniu MOT chcieli nas naciagnac na diagnostyke, za 40 funtow, i naprawy rzedu co najmnie 300 funtow, straszyli przy tym, ze byc moze nie bedzie nam sie oplacalo naprawiac, bo koszt naprawy przewyzszy wartosc samochodu. Cos nam nie gralo i poszlismy robic te "konieczne" naprawy do naszego stalego mechanika. W rzeczywistosci wszystko, co bylo w tym samochodzie do zrobienia kosztowalo okolo 20 funtow, diagnostyka nie byla potrzebna. |
|
|
|
 |
marcin
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 10:45 pm
|
|
|
polak ptrafu |
|
|
|
 |
POMYŁKA
Gość
|
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 10:46 pm
|
|
|
POLAK POTRAFI!!! |
|
|
|
 |
Ewa
Stały bywalec

|
Wysłany: Sro Lut 21, 2007 2:03 pm
|
|
|
| POMYŁKA napisał/a: | :brawoo:
POLAK POTRAFI!!! |
Nie bardzo lapie. Zaden z mechanikow, z ktorymi mielismy do czynienia nie jest Polakiem. Jesli masz nas na mysli to tym bardziej nie lapie, o co chodzi. My sie juz kilka razy, nie tylko w Cardiff, spotkalismy z mechanikami, ktorzy probowali nas naciagnac na bardzo duze wydatki, czy wynikalo to z tego, ze mysleli, ze skoro jestesmy "nie stad" to jestesmy frajerami, czy po prostu tacy juz sa ludzie. Kilka razy trafilismy na rewelacyjnych i uczciwych mechanikow, wiec reguly nie ma. |
|
|
|
 |
walker
Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 6:52 am Re: Do wlascicieli samochodow
|
|
|
| Ewa napisał/a: | | chcieli nas naciagnac na diagnostyke, za 40 funtow, i naprawy rzedu co najmnie 300 funtow |
W jakimś artykule, kiedyś czytałem, że część Anglików cieszy się z napływu polskich pracowników ponieważ miejscowi fachowcy często ich sporo naciągają finansowo. |
|
|
|
 |
Ewa
Gość
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 1:31 pm
|
|
|
| Polacy tez czesto naciagaja, szczegolnie rodakow... Ten "nasz" mechanik, o ktorym wspomnialam jest miejscowy. Ale fakt, ze koszty roznych tutejszych uslug sa ogromne i wlasciwie nie wiadomo, z czego wynikaja. |
|
|
|
 |
walker
Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 11, 2007 1:56 pm
|
|
|
| Ewa napisał/a: | | Polacy tez czesto naciagaja, szczegolnie rodakow... |
.....i nie tylko za granicą. Boleśnie się o tym przekonałem w Polsce. Jak się zorientowałem to było mi dość przykro. Nie można przecież znać się na wszystkim! Na szczęscie nie zawsze się tak trafia. |
|
|
|
 |
Ewa
Gość
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 1:57 pm
|
|
|
| Pamietacie taki program "Usterka"? Nie wiem, czy to jeszcze leci. Sam fakt, ze cos takiego powstalo swiadczy o tym, jakimi wspanialymi uslugodawcami sa Polacy:-D Ja tam nie lubie genaralizowac, a coraz bardziej mnie denerwuja opinie, ze w Polsce to to czy tamto jest takie leeepszeee niz tu, w tym sluzba zdrowia, szkolnictwo, uslugi wlasnie, warzywa na bazarze i wiele innych rzeczy. |
|
|
|
 |
|
|