|
ciekawe ilu juz nas tutaj jest? |
| Autor |
Wiadomość |
fanka forum
Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2006 1:25 am ciekawe ilu juz nas tutaj jest?
|
|
|
kazdego dnia, na kazdej ulicy slychac polski, (czesto ten mniej przyjemny dla ucha).moze bysmy sie jakos policzyli?ale to chyba byloby trudne....
pozdrawaiam
szczegolnie wszystkich klnacych dresiarzy w okolicach tesco na albany |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Pon Wrz 04, 2006 9:06 pm Re: ciekawe ilu juz nas tutaj jest?
|
|
|
| fanka forum napisał/a: | | kazdego dnia, na kazdej ulicy slychac polski, (czesto ten mniej przyjemny dla ucha).moze bysmy sie jakos policzyli?ale to chyba byloby trudne.... |
Ja znam calkiem spora polska ekipe, skupiona wokol LG i Panasonica. Ale jest niepoliczalna, bo ludzie pojawiaja sie i znikaja.
| fanka forum napisał/a: | | szczegolnie wszystkich klnacych dresiarzy w okolicach tesco na albany |
Wypraszam sobie ;] Swoja droga, ciekawe dlaczego milkne, przechodzac tamtedy...
Renya |
|
|
|
 |
Dawid

Wiek: 28 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 479 Piwa: 4/2 Skąd: Cardiff (Walia)
|
|
|
|
 |
kasia22haeth
Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 7:52 am polacy??
|
|
|
| mowisz o polakach skupionych wokol LG i Panasonica, nawet nie wiesz ilu pracuje w Memory Line!Zreszta sama moze sie tam wybiore niedlugo zloze podanie....Nie ma jednak co nazekac, dobrzeest miec rodakow obok siebie... |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 7:58 am Re: polacy??
|
|
|
| kasia22haeth napisał/a: | | mowisz o polakach skupionych wokol LG i Panasonica, nawet nie wiesz ilu pracuje w Memory Line!Zreszta sama moze sie tam wybiore niedlugo zloze podanie.... |
A co to jest Memory Line? Bo google milczą na ten temat.
--
Renya |
|
|
|
 |
KEj
Zaawansowany forumowicz

Wiek: 27 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 160 Skąd: Cardiff - Splott
|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 11:32 am Re: polacy??
|
|
|
| Renya napisał/a: | | kasia22haeth napisał/a: | | mowisz o polakach skupionych wokol LG i Panasonica, nawet nie wiesz ilu pracuje w Memory Line!Zreszta sama moze sie tam wybiore niedlugo zloze podanie.... |
A co to jest Memory Line? Bo google milczą na ten temat.
--
Renya |
Memory Lane jak juz |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 7:51 pm Re: polacy??
|
|
|
| KEj napisał/a: |
Memory Lane jak juz |
Podejrzewałam, że coś nie halo. A co do fabryk-ciastkarni, teraz szukają pracowników, bo idą Christmas. Taka Avana na przykład.
--
Renya |
|
|
|
 |
KEj
Zaawansowany forumowicz

|
Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 8:00 pm Re: polacy??
|
|
|
| Renya napisał/a: |
Podejrzewałam, że coś nie halo. A co do fabryk-ciastkarni, teraz szukają pracowników, bo idą Christmas. Taka Avana na przykład.
--
Renya |
teraz akaurat to wszedzie potrzebuja pracownikow tam gdzie ludzie robia zakupy swiateczne albo imprezy (a juz robia). W Marks&Spencer jest wolnych 100 etatow juz od pazdziernika. |
|
|
|
 |
gozdziu
Stały bywalec MIS

|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 8:51 am oj duzo duzo
|
|
|
| jest nas tutaj bardzo duzo, ale to chyba dobrze. Mi to sie nawet podoba, ze slysze czesto polski jezyk na ulicach, bo przynajmniej nie czuje sie tak bardzo wyobcowany. Najgorsze jest tylko to, ze jak juz uslyszymy kogos mowiacego po polsku to od razu udajemy, ze nic nie slyszymy. A czy nie milo byloby pogadac czasem. przynajmniej w sklepach czy w pubach mozna by bylo cos czasem zagadac. Powinnismy trzymac sie razem jak inne narodowosci. |
|
|
|
 |
KEj
Zaawansowany forumowicz

|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 4:06 pm Re: oj duzo duzo
|
|
|
| gozdziu napisał/a: | | ...Powinnismy trzymac sie razem jak inne narodowosci. |
to troche za dosadnie powiedziane
co do reszty postu to sie zgadzam! |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 8:19 pm Re: oj duzo duzo
|
|
|
| gozdziu napisał/a: | | A czy nie milo byloby pogadac czasem. przynajmniej w sklepach czy w pubach mozna by bylo cos czasem zagadac. Powinnismy trzymac sie razem jak inne narodowosci. |
Bo wszyscy Polacyyyy to jedna rodzina
starszy czy młodszy, chłopak czy dziewczyna... la la la
A w Polsce też tak kogoś lubisz, bo jest Polakiem? Ja wybieram znajomych wedle klucza sympatii, wspólnych tematów, a nie narodowości. I przy tym pozostanę, nawet w UK.
Ale żeby nie było - jako pracownik kuchni żywiącej pracowników z fabryki, wyłapuję ten bezbłędny akcent, przechodzę z delikwentem na język rodzimy i mówię np. że to beef curry bardzo ostre, a ta glajda obok to wołowina z ziemniakami w cieście i da się zjeść. I dzięki temu znam całą polską część załogi Z wyjątkiem jednej królewny, która udaje niewiadomo kogo. |
|
|
|
 |
gozdziu
Stały bywalec MIS

|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 8:45 am
|
|
|
| sluchaj Renya ja tez w Polsce wybieram wg pewnego klucza jak to okreslasz, ale taka jest roznica miedzy GB a PL ze tu nie ma tylu Polakow co w Pl. Wiec zeby odnalezc tych ktorych obdarzysz sympatia musisz najpierw pogadac. Zreszta pogadac zawsze mozna i nie trzeba od razu robic z tego wielkiej przyjazni. A byc moze poznasz dzieki temu kogos z kim sie jednak zakolegujesz. W kazdym razie moje zdanie jest ze nie powinnismy sie unikac nawzajem. |
|
|
|
 |
pistacja
Nieśmiały

|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 10:55 am
|
|
|
Co do pytania w temacie:mąż i jego ekipa to 4 osoby,wkrótce przyjadą następne 2 a za parę miesięcy jeszcze 6. Wszyscy oczywiście okolice Cardiff |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 8:10 pm
|
|
|
| gozdziu napisał/a: | | sluchaj Renya ja tez w Polsce wybieram wg pewnego klucza jak to okreslasz, ale taka jest roznica miedzy GB a PL ze tu nie ma tylu Polakow co w Pl. |
I dochodzimy do clue: czy ci wybrani wedle klucza to MUSZĄ być tylko Polacy? Skoro żyjemy tutaj i mamy - jak widać wszędzie wokół - szalone możliwości wyboru, nie widzę powodu, żeby się tak ograniczać.
--
Renya |
|
|
|
 |
gozdziu
Stały bywalec MIS

|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 8:55 am
|
|
|
| Nie oczywiscie ze nie musza to byc tylko Polacy ale jakby nie patrzec milo jest spedzac czas z innymi ludzmi mowiac w ojczystym jezyku. I wcale to nie jest ograniczanie sie |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 413 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 12:51 am
|
|
|
The latest poll taken by the Government asked people who live in Wales if they think Polish immigration is a serious problem:
23% of respondents answered: Yes, it is a serious problem.
77% of respondents answered: Absolutnie zaden. To nie jest powazna kwestia. |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Bartek
Gaduła

Wiek: 26 Dołączył: 04 Lut 2007 Posty: 52 Skąd: Cardiff / Poznan
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 6:27 pm
|
|
|
| Dawid napisał/a: |
A tak powaznie to kiedys mieszkalem na osiedlu z dresiarzami, i po ich poznaniu okazali sie calkiem pomocni, nagle osiedle zrobilo sie dla mnie najbezpieczniejszym miejscem w miescie |
Dla mnie tez najniebezpieczniejsze osiedle w Poznaniu bylo jak drugi dom , wieczorem moglem nawet samotnie pobiegac |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 8:36 pm
|
|
|
| Bartek napisał/a: |
Dla mnie tez najniebezpieczniejsze osiedle w Poznaniu bylo jak drugi dom , wieczorem moglem nawet samotnie pobiegac |
Ciekawe, które to osiedle takie niebezpieczne? Bo jedyne w miarę bezpieczne miejsce w Poznaniu, jakie znam, to Różany Potok, ale też nie do końca
--
Renya |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 413 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 10:27 pm
|
|
|
| Bartek napisał/a: | | Dla mnie tez najniebezpieczniejsze osiedle w Poznaniu bylo jak drugi dom , wieczorem moglem nawet samotnie pobiegac |
No ja też wolałem wieczorami przemierzać Wildę biegiem... |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
groszek
Rozkręca się Bog, Honor, Rodzina

Wiek: 21 Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 26 Skąd: Z nienacka
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 2:22 pm