logo

Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ciaza
Autor Wiadomość
aniac
Gość
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 8:22 pm   ciaza

czesc. jestem w ciazy. prosze jak macie jakies namiary na szpital lub dobrego lekarza to prosze podajcie mi.

moze ktos moglby opisac swoj przebieg ciazy, np. jak tu jest z opieka.
moj ang nie jest najlepszy. moze w niektorych szpitalach lub przychodniach maja jakiegos tlumacza.

z gory dziekuje i pozdrawiam

Renya

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Wto Gru 19, 2006 10:09 pm   Re: ciaza

aniac napisał/a:

moze ktos moglby opisac swoj przebieg ciazy, np. jak tu jest z opieka.

Z tego, co widzę, forumowiczki przyjechały tu z gotowym narybkiem.
Ja zaczęłabym od wizyty u GP, powinien doradzić, co dalej, wykierować.

aniac napisał/a:
moj ang nie jest najlepszy. moze w niektorych szpitalach lub przychodniach maja jakiegos tlumacza.

Moje kontakty z NHS-em prowadzą do prostego wniosku: mówią wyraźnie, starają się używać synonimów, jeśli widzą, że konkretne słowo jest niezrozumiałe, ale na tłumacza nie natknęłam się never ever.

--
Renya
Postaw piwo autorowi tego posta

KEj 
Zaawansowany forumowicz

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 12:51 am   Re: ciaza

Renya napisał/a:

Renya

geeees Renya, ale mnie tym sformuowaniem rozbawilas!!! :laugh: niezle

Gość

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 11:11 am   Re: ciaza

Renya napisał/a:
Moje kontakty z NHS-em prowadzą do prostego wniosku: mówią wyraźnie, starają się używać synonimów, jeśli widzą, że konkretne słowo jest niezrozumiałe, ale na tłumacza nie natknęłam się never ever.

--
Renya

Bo tlumacz nie siedzi sobie i nie czeka, az jakas Polka bedzie przechodzic korytarzem ;-) , w NHS trzeba wyraznie poprosic o tlumacza i wtedy jest umawiany na wizyty. Jak ktos slabo mowi po angielsku to na pewno mu baaardzo pomoga synonimy...
Z ciaza trzeba zaczac od GP, tu nie chodzi sie do ginekologa, tylko do poloznej, z ktora umowia Cie w przychodni. Ginekolog jest tylko wtedy, jesli cos sie dzieje, wiekszosc kobiet nie widzi go nawet przy porodzie. Nie mam czasu pisac o tym szczegolowo na forum, ale mozesz wyslac do mnie wiadomosc przez forum, napisze wiecej jesli bedziesz potrzebowac.

Dawid 

Piwa: 4/2
Wysłany: Sro Gru 20, 2006 4:47 pm   

wszystkie osoby ktore sa zainteresowane tematami: (zostaly one napisane jako teksty poradnikowe)

1. Opieka nad dzieckiem w Wielkiej Brytanii
2. Ciąża w UK

oraz nawiazaniem kontaktu z innymi rodzicami

zapraszam na forum "Cardiff - Rodzice", aby miec do niego dostep nalezy sie zarejestrowac i wyslac do mnie wiadomosc z prosba o udostepnienie.

Infolinia.org | Cambridge.infolinia.org | Cardiff.infolinia.org | Derby.infolinia.org | Exeter.infolinia.org | Leicester.infolinia.org | Manchester.infolinia.org | Motherwell.infolinia.org | Nottingham.infolinia.org | Oxford.infolinia.org | Stoke-on-trent.infolinia.org

Gość

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 9:43 pm   Re: ciaza

KEj napisał/a:
Renya napisał/a:

geeees Renya, ale mnie tym sformuowaniem rozbawilas!!! :laugh: niezle

Moj narybek ma teraz przerwe swiateczna, nad czym ubolewa ;)

--
Renya

Gość

Wysłany: Sro Gru 20, 2006 9:46 pm   Re: ciaza

Anonymous napisał/a:
w NHS trzeba wyraznie poprosic o tlumacza i wtedy jest umawiany na wizyty. Jak ktos slabo mowi po angielsku to na pewno mu baaardzo pomoga synonimy...

No wlasnie, co to znaczy slabo...? Teoria wzglednosci sie klania.

--
Renya

miro
Gość
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 9:34 pm   

niema problemu dadza ci tlumacza.Rodzilem z zona 3 mis. temu.

Gość

Wysłany: Pią Sty 19, 2007 3:52 pm   

Gość napisał/a:
Bo tlumacz nie siedzi sobie i nie czeka, az jakas Polka bedzie przechodzic korytarzem , w NHS trzeba wyraznie poprosic o tlumacza i wtedy jest umawiany na wizyty

i tu sie mylisz, przed wizyta poloznej w domu, dzien wczesniej zadzwonila do mnie dziewczyna i przedstawila sie ze jest tlumaczem i ze jezeli chce to moze przyjsc na jutrzejsza wizyte, zgodzilam sie. bedzie przychodzic na karzda wizyte z polozna i na badania w szpitalu, a wcale nie prosilam o tlumacza.
a od wizyty w przychodni GP trzeba zaczac, powiedziec w rejestracji o co chodzi i pielegniarka powie co dalej.

Gość

Wysłany: Pią Sty 19, 2007 10:39 pm   

moze polozna sama poprosila tlumaczke o pomoc :grin:

miro
Gość
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 12:02 pm   

Jak przy porodzie powiesz ze nie mowisz po angielsku i poprosisz otlumacza to go otrzymasz.My akurat obeszlismy sie bez tlumacza,ale pytano nas czy nie potrzebujamy.

wojtek_86 
Niemowa
O?RAIT -haha

Wysłany: Nie Lut 11, 2007 12:03 pm   

co ja wiem to przyajmiej w newport ginekolog zaproponowal tłumaczenie przez telefon ! i miala tam pani doktor nr tel i pare jezyków i wybrala dobry nr i po paru sygnalach odezwala sie pani tłumacz ! pierwsze doktorka powiedziala pani w telefoni ei dala slucahwke mojej dziewczynie no i bylo tlumaczenie i tak w okolo;) mysle ze to jest super -poproscie o tlumacza tel m0ze to mozliwe u waszego doktora ! :polen:

Odpowiedz do tematu