|
Cardiff - praca |
| Autor |
Wiadomość |
carrera369
Niemowa

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2007 10:25 pm Cardiff - praca
|
|
|
| WITAM! Od 28 czerwca będę w Cardiff....no i jak większość będę szukać pracy...mój angielski jest dość dobry, dogadam się ( raczej ) bez problemu, z pisaniem też jest ok...jestem w trakcie studiów...nie wymagam nie wiadomo czego, poprostu chcę gdzieś pracować. Czy ktoś się orientuje gdzie ewentualnie można byłoby się " zahaczyć" o jakąś pracę? Z góry wielkie dzięki za info w tej sprawie...p.s proszę pisać na gg, ponieważ tam najczęsciej można mnie złapać |
|
|
|
 |
megus77
Uzależniony errare humanum est

Wiek: 23 Dołączyła: 11 Wrz 2006 Posty: 335 Skąd: Pila/cardiff
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 10:44 pm
|
|
|
odezwij sie do mnie to bedziemy mogli pogadac moge ci podac kilka pomyslow gdzie szukac... pozdrawiam serdecznie |
_________________ pomoge w formalnosciach- zainteresowani pytajcie na GG |
|
|
|
 |
Dominikosuch
Niemowa Dominik

|
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 9:47 pm
|
|
|
hej podobnie jestem studentem mam zamiar przyjechać do Aberystwyth w czerwcu ( 24), nie mam problemu raczej z angielskim i chciałbym pracować, nie mam wielkich wymagań, gdybyście wiedzieli jak coś ciekawego znaleść to byłbym bardzo wdzięczny pozdrawiam |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 511 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 6:01 pm
|
|
|
| Jak nie macie wielkich wymagań to polecam http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,0.html Ponad 17 tysięcy ofert pracy i nawet ani troszeczkę nie trzeba znać angielskiego... |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:17 pm
|
|
|
Tak, ja tez dzis czytalam w Daily Mirror, ze biednej matce czytelnika obcieto nadgodziny, bo Tony Blair wpuscil Poles
--
Renya |
|
|
|
 |
Sylwia
Rozkręca się

|
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 8:58 pm
|
|
|
| a czy ktoś wie, czy nie potrzeba do jakiejś szkoły polskiej pomocy? jestem nauczycielem angielskiego więc mam spore doświadczenie. może też być biuro czy cokolwiek. |
|
|
|
 |
lukas
Uzależniony

Wiek: 29 Dołączył: 12 Sty 2007 Posty: 511 Skąd: Cardiff/Pozna?
|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 11:55 am
|
|
|
| Renya napisał/a: | | Tak, ja tez dzis czytalam w Daily Mirror, ze biednej matce czytelnika obcieto nadgodziny, bo Tony Blair wpuscil Poles |
Jak tak dalej pójdzie to niedługo przeczytasz podobny artykuł w "Gońcu Polskim"
wg mnie generalnie jest coraz gorzej -kurs funta permanentnie spada, brytole coraz bardziej dokręcają śrubę, a zdesperowani rodacy oczywiście jak zwykle godzą się na wszystko. |
_________________ ...on Jamaica very nice,
Everybody smoke cigars... |
|
|
|
 |
Renya

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 7:06 pm
|
|
|
| Sylwia napisał/a: | | czy ktoś wie, czy nie potrzeba do jakiejś szkoły polskiej pomocy? |
A masz zalegalizowane w Walii dyplom i uprawnienia nauczycielskie?
--
Renya |
|
|
|
 |
Andzia
Niemowa

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:25 pm
|
|
|
Mam pytanko, czy ktoś może pracował lub pracuje w jakimś sklepie z ciuchami, np. Primark, Next, Topshop? Interesuje mnie jak się tam pracuje, czy trudno sie dostać, jak wygląda interview, no i czy wystarczy dowód osobisty do rejestracji? NIN wkrótce będzie... |
|
|
|
 |
Andzia
Niemowa

|
Wysłany: Pią Cze 15, 2007 2:59 pm
|
|
|
zbieram opinie o miejscowych pubach, waszym zdaniem, gdzie warto pójść? gdzie jest fajna atmosfera, spoko ludzie? ktoś z moich znajomych szuka pracy w tej branży, więc proszę o info |
|
|
|
 |
Sylwia
Rozkręca się

|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 1:50 pm
|
|
|
| Renya napisał/a: | | Sylwia napisał/a: | | czy ktoś wie, czy nie potrzeba do jakiejś szkoły polskiej pomocy? |
A masz zalegalizowane w Walii dyplom i uprawnienia nauczycielskie?
--
Renya |
Troche pozno pisze, ale zeszloroczny wyjazd nie wypalil. cale studia konczylam w polsce, dokumenty mam tylko przysiegle przetlumaczone.
mam nadzieje, ze tym razem dojade...
pozdr |
|
|
|
 |
|
|