Rejestracja Rejestracja  Zaloguj Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
bmw oxford
Autor Wiadomość
heczek
Rozkręca się

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 9:23 pm   

Na poola juz nie biora od jakiegos czasu i ponoc ma byc zlikwidowany, tak jak overtime'y.
Kolezanka robi Pernament Late (4 nocki w tyg.) poszla na 5 nocke i ma zaplacona normalnie wg stawki, ale dostaje za to pol dnia wolnego extra.
Czyli tna koszty jak sie da.

muszka
Niemowa

Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:35 pm   brak pracy

hej widze ze z bmw zwalniaja szkoda duzo ludzi bez pracy zostanie tym bardziej ze w styczniu ciezko o prace -tak slyszalam moj maz po swietach wrocil i zostal bez pracy w oxford jest od wakacji teraz siedzi w domu i wkurza sie bo brak pracy w kazdej agencji jezyk zna slabo moze dlatego niema nigdzie tej pracy prosze odpiszcie jak wiecie gdzie moze sie maz zalapac do pracy bez znajomosci jezyka kazda prace podejmie jesli cos wiecie dajcie znac z gory dziekuje
Postaw piwo autorowi tego posta

heczek
Rozkręca się

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:52 pm   

muszka:
jesli maz ma takie problemy z jezykiem, to zostanie mu jedynie agencja CHAMPION. pracuja tam 2 polki i we wszystkim sa naprawde pomocne :) jakis kitchen staff powinien zalapac. no ewentualnie budowy, ale prawde mowiac to nie bardzo wiem jak tam szukac roboty.
powodzenia

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Piwa: 3/5
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 8:22 am   

z ta pomocnoscia to jest roznie:) generalnie jak cie znaja to po polsku wszystko zalatwisz, ale z nowymi po polsku nie za bardzo chca gadac. Generalnie bez jezyka prace jest coraz trudniej dostac. Jeszcze przymykaja oko jak nie ma rak do pracy ale jak maja wybor w ludziach to odsylaja z kwitkiem. Tak samo jest w bmw i generalnie wszedzie.
Jak porejestrowal sie gdzie sie da to niech dodatkowo przeglada prase i ogloszenia w internecie. Sam rowniez moze sie oglosic.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
---------------------------------------------------------------------= Edmund Burke =-----------

SarimOxford 
Nieśmiały

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:44 am   

Kolejne przeniesienia tym razem z pamu12 .Ludzi pracujacych na pamie 12 a takze pracujacych tylko na nockach przenosza od poniedzialku na assembly.Z tego co wiem to wsumie 6 osób.Mysle ze dojdzie do tego ze na pamach 11,12,13 zostan tylko pracownicy kontraktowni jak bylo kiedys.Pracownicy agencji beda stanowic moze z 10%.

heczek
Rozkręca się

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 1:14 pm   

oj chcialbym byc przeniesiony na montaz a nie zwolniony. przypuszczam ze o manpower przenosi swoich ludzi, r4s pewnie by ich zwolnil :[
w agencjach prachy ogolnie lipa, nie ma ciekawych ofert, chyba trzeba sie bedzie przeprowadzic.

SarimOxford 
Nieśmiały

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 3:06 pm   

Tych ludzi ktorych przenosza sa zatrudnieni przez R4S(przeniesli ludzi z nocek i niebieksiej zmiany)w tym tygodniu maja sie zajac zmiana czerwona na pamach 12,13.

heczek
Rozkręca się

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 6:07 pm   

No to dla mnie maly szok ze R4S zadbal o swoich :)
Jestem ciekaw czy dranie zaplaca mi w koncu trening :/ Czuje ze nie, ale zawsze milo jest byc pozytywnie zaskoczonym :]

GrzegorzK pam10
Niemowa

Wysłany: Sob Sty 19, 2008 7:33 pm   Re: bmw oxford

:chlip: :chlip: :chlip: Ej to moze zacznij wykonywac prace za 3-ch albo 4-rech,glupszego postu to juz dawno nie widzialem

gosiaczek434
Gaduła

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 1:49 am   

GrzegorzK pam10
mowisz o swoim poście czy o czyim?

GrzegorzK pam10
Niemowa

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:31 am   

Taaaaaaaaaaa.........no oczywiscie ze o swoim :Vampire: :Vampire: :Vampire:

kojak
Gaduła

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 3:09 pm   

Pozdrawiam wszystkich martwiacych sie o prace w BMW
Na samym wstepie chcialbym powiedziec ze jestem bylym pracownikiem BMW
Stracilem robote ze wzgledu na problemy zdrowotne , pomimo tego probowalem pracowac na lini ale niestety jak sie czlowiek zaczyna dusic i nie moze zlapac powietrza , przelknac sliny itp zwiazane z przelykiem to niestety sie poddaje tylko nie piszcie mi ze to od lodzika czy cos takiego bo to nie jest smieszne
Jezeli chodzi o zwolnienia pracownikow. Przez dosc dlugi okres czasu obserwuje co sie dzieje w tej fabryce i mam nadal swoje zrodla informacji pomimo ze mnie tam nie
Mam dla was wszystkich przykra informacje bo najprawdopodobniej za 2 lata wszyscy beda zegnac sie z BMW w oxfordzie , produkcja bedzie przeniesiona na slowacje
Nastepna sprawa jezeli chodzi o zwolnienia i zwalnianie lini
Dla niektorych wiadomo co to jest BMW i taka firma nie moze sobie pozwolic na straty
Zanim te samochody sa produkowane one juz maja zaklepanych swoich odbiorcow.
Najwiekszym jest Japnia nie wiem jak teraz bo liczyly sie USA i Australia jezeli chodzi o najwiekszych odbiorcow. Piodam przyklad , zaczynalem prace w BMW z predkoscia 38/h teraz wynosi to 51/h
Mini Clubman mial byc w sprzedazy w polowie tego roku czyli 2008 ale nikt sie nie spodziewal ze plany przyspieszenia lini beda szly tak wspaniale
Terget na model R56 zostal osiagniety w polowie 2007 takze mozecie sobie dalej sami pomyslec
Wspranie traktowania ludzi:
Pracowalem w firmie zwanej Unipart gdzie przepisy BHP sa lamane na porzadku dziennym
ja bylem osaba ktora zym starala sie walczyc dlatego tez co chwile pracowalem to na innym stanowisku bo jezeli bylo cos nie tak to od razu mowilem "ta praca wystawia mnie na zagrozenie mojego zdrowia i tej pracy nie bede wykonywac" po czym albo juz nie mialem pracy albo slali mnie gdzie indziej
Czy polacy sie zintegruja w tej sprawie Watpie za bardzo sie moi rodacy boicie o prace ja po 3 latach tutaj wiem juz ze nikt mnie nie bedzie traktowal jak smiecia
A jezeli chodzi o intefracje mialo sie za mna wstawic pare osob w Uniparcie i co zrobily balai panicznie i nic niezrobili a mieli isc rozmawiac z managerem
Takze powoli zaczynam nie trawic polakow i jakie to oni piekne historie pisza o BMW
Powiem tak przestancie pieprzyc bez sensu i zacznijcie sie stawiac niech pracodawca zacznie sie zwami liczyc jako ludzmi a nie numerkami
Pozdrawiam wzzystkich i zycze powodzenia
Zdrowie jest wazniejsze niz kasa a waniejsze jest to zeby to zrozemiec
Peace Rodacy

SarimOxford 
Nieśmiały

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 5:20 pm   

Brawo Kojak wkoncu ktos napisal to o czym mowie.Wielkie brava.Polacy walczcie o swoje i szanujcie Siebie i swoje zdrowie.Pamietajcie zdrowie jest tylko jedno.A co do zwolnien to jest tak jak napsial Kojak.Ta fabyka bedzie przeniesiona za 2 lata wiec po co tak walczyc i sie eksploatowac .Kontrakty z Bmw- mozecie zapomniec i zacznijcie myslec o swoim zdrowiu.
Pozdrawiam

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 6:50 pm   

kojak wyslales dwa identyczne posty w dwoch tematach... zapewniam cie ze nie ma to najmniejszego sensu i wystarczyloby napisac w jednym bo wszyscy zainteresowani sledza oba watki.
Pozdrawiam
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
---------------------------------------------------------------------= Edmund Burke =-----------

kojak
Gaduła

Wysłany: Nie Sty 20, 2008 10:35 pm   

Specjalnie zamiescilem swoje wypowiedzi w dwoch tematach bo nie wszyscy sa administratorami i czytaja wszystko uwierz w to
A jak napisalem w wypowiedzi nie boje sie anglikow i ich opieprzac a co najpardziej lubie wtedy kiedy na nich patrze jacy robia sie maluttcy bo wiedza ze mam racje ale jedna osoba walki nie wygra
Twoja opinia o tym ze wypowiedz jest na 2 forach mnie wali tak to powiem mozesz mnie zbanowac ale to ty w tym momencie powalisz integracje polakow na glebe
Peace with you brother!!!

jezeli tu pracujesz w angli gdzies badz w czyms i robisz cos dla anglikow to zastanow sie nad zwracaniem im uwagi a nie rodakom

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Wysłany: Pon Sty 21, 2008 6:50 am   

Strasznie sie podpalasz. Jakby kazdy pisal po dwa posty do kazdego tematu to mielibysmy tu straszny burdel. Oczywiscie ze moge cie zbanowac tylko po co? No chyba ze chcesz tylko narobic szumu i nawtykac wszystkim.
A co do anglikow i jak ja z nimi postepuje to mi wykladow akurat nie musisz dawac bo sobie swietnie rade daje. I nie musze na nikogo najezdzac i robic go malutkim. Wystarczy znac swoje prawa i przywileje i im o tym stanowczo powiedziec.
Pokoj z toba rowniez.

kojak
Gaduła

Wysłany: Pon Sty 21, 2008 11:20 am   

Wiesz moim zdaniem jezeli jest wiecej osob takich jak ty czy ja ktore znaja swoje prawa powinnismy w jakis sposob oswietlic naszych rodakow.
Ja teraz za bardzo nie moge bo staram sie dobrac do tylka jednej agencji
Nazywa sie Ranstad Inhouse Services ktora zatrudnia ludzi do Unipartu
Ale jedno moge powiedziec rodakom:
Nie bojcie sie odezwac jak ktos daje wam 2 prace i musicie ladac jak kury bez glowy zeby ich tylko zadowolic
Robcie swoja prace za zabiegiwanie sie was nikt nie pochwali a moze nawet i zwolnic tak bylo w moim przypadku
Osiagalem ze swoim zespolem pona 200% normy i wcale nie biegalismy robilismy na luziku nie przechwalajac sie pomogla tu moja organizacja pracy ale coz z tego po 3 miechach rozwiazali nasz zespol
Zacznijcie walczyc albo stancie murem za tym kto chce i ma na to pomysl
pozdrawiam

Deroli 
Niemowa

Wysłany: Czw Mar 27, 2008 11:18 pm   

Zaraz, moment. W BMW? zespół? rozwiązali? to są tu jaieś zespoły? Możesz to bardziej rozwinąć bo się ciekawy zrobiłem ;) I jak rozumiesz 200% normy? to znaczy że robniliście 2x szybciej 2x więcej? tzn że robiłeś za kogoś a ten ktoś stał i się patrzył czy dajesz radę?

Pozdrawiam

ROSIK86 
Niemowa

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 12:03 pm   

Witam. Jestem nowy na forum dlatego tez mam kilka pytan.
Po pierwsze zalezy mi na pracy BMW, czy ktos moglby mi powiedziec gdzie dokladnie musze zadzwonic ? Dzwonilem juz do R4S ale niestety kobieta zbyla mnie odrazu.
Dlatego tez czy ktos moglby mi powiedziec jak to jest z przyjeciami do BMW?
Pozdrawiam

Seiken 
Ja tu tylko sprzatam

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 12:58 pm   

Jak potrzebuja ludzi to biora jak leci a jak maja dosc to wymysla ci tysiac powodow a najlatwiej polakowi zwykle zarzucic slaba znajomosc jezyka...

Odpowiedz do tematu